26.5 C
Pals
Dissabte, 13 agost 2022
- Publicitat -

Tal dia com avui – 2 maig

Marc Clapés
Marc Clapéshttp://www.primerafila.cat
Sóc el programador musical de la ràdio i també m'encarrego de presentar la Fórmula Tarda i la Primera llista A part de tot això, sóc el responsable del portal musical PrimeraFila.cat
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Tenen lloc a París les manifestacions estudiantils, conegudes com Maig francès

El Maig francès o Maig del 68, és el nom amb què es coneixen una sèrie d’importants protestes, vagues i manifestacions succeïdes a França en la primavera de 1968. Els fets van iniciar quan es van produir una sèrie de vagues estudiantils en nombroses universitats i instituts de París, seguides de confrontacions amb la universitat i la policia. Els estudiants protestaven contra el capitalisme, el consumisme, l’imperialisme americà i les institucions tradicionals de l’establishment. L’intent de l’administració de Charles de Gaulle d’ofegar les vagues mitjançant una major càrrega policial només va contribuir a encendre els ànims dels estudiants, que van protagonitzar batalles campals contra la policia al Barri Llatí i, posteriorment, una vaga general d’estudiants i vagues diverses secundades per fins a 11 milions de treballadors en tot el territori francès (dos terços del total de treballadors), que reclamaven millores en les condicions laborals. Les protestes van arribar a un punt tal que De Gaulle, tement una guerra civil o una revolució, va abandonar del país per unes hores, va dissoldre l’Assemblea Nacional francesa i va convocar eleccions parlamentàries anticipades el 23 de juny de 1968.

Mor Ossama Bin Laden

L’1 de maig de 2011, diversos mitjans de premsa van anunciar que Bin Laden havia estat mort a trets al Pakistan. La confirmació oficial, suposadament basada en proves d’ADN va ser donada minuts després pel president dels Estats Units, Barack Obama. Morí el 2 de maig de 2011 a les 11:30 (hora catalana 5:30 del matí) a la localitat pakistanesa d’Abottabad, al nord del país, a uns 80 km de la capital, Islamabad, fruit d’una acció comando dels Estats Units minuciosament prepa00rada. Les autoritats americanes van afirmar haver llençat la despulla de Bin Laden a la mar, després de fotografiar el cos i fer-li proves d’ADN, i després de seguir els ritus funeraris de la religió musulmana.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Fi a l’episodi de calor intensa i increment de la inestabilitat

Divendres i dissabte amb temperatura molt elevada de més de 36ºC. Creixement de nuvolades de tarda i descens de la temperatura la setmana vinent.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -