Josep Tarradellas torna de l’exili i pronuncia la mítica frase, Ciutadans de Catalunya, ja sóc aquí!

I va passar tal dia com avui fa 40 anys, quan el president de la Generalitat va tornar a Catalunya, després d’exiliar-se a França l’any 1939.

Va presidir la Generalitat des de l’exili, a partir de 1954, quan els diputats catalans a l’exili el van elegir. Durant molts anys va mantenir la vigència de la institució.

Quan va tornar va formar el primer govern d’unitat de la Generalitat restaurada. Va poder negociar amb Adolfo Suárez el restabliment de la Generalitat.

Estats Units sol·licita a Suïssa l’extradició de Roman Polanski per haver abusat sexualment d’una menor

El director de cinema, va ser acusat l’any 1977 d’haver mantingut relacions sexuals amb una jove de 13 anys. El succés va ocórrer quan Polanski era l’encarregat de fer unes fotos a una jove per una revista a casa de Jack Nicholson, en un jacuzzi amb alcohol i drogues. Després d’haver passat uns mesos a una presó, va abandonar el país mentre estava en llibertat sense fiança i mai més va tornar als Estats Units.

L’any 2009 els Estats Units van sol·licitar a Suïssa que l’extradis, però no ho van aconseguir. Anys més tard, el govern polonès va estudiar la possibilitat, però al final no va produir-se.

Amy Winehouse edita Rehab

Va ser l’any 2006, quan la britànica presentaria el senzill oficial del disc Back to black, amb el qual molta gent va començar a conèixer aquesta artista que passaria a la història per la seva veu i pels seus excessos.

La cançó va vendre més d’1,7 milions només als Estats Units i va aconseguir 3 premis Grammy, entre ells a la cançó de l’any.