Un grup d’extrema dreta assassina a cinc advocats laboralistes de CCOO, al carrer Atocha de Madrid

La Matança d’Atocha fou un atemptat de la violència ultradretana en la transició espanyola comès al centre de Madrid la nit del 24 de gener de 1977. Va marcar la transició espanyola durant la nova etapa democràtica després de la mort del dictador Francisco Franco, i en l’actualitat fins a 24 pobles de Madrid, en els seus carrers i places, recorden les víctimes d’Atocha del número 55.
L’autoanomenat comando Roberto Hugo Sosa de l’Alianza Apostólica Anticomunista (Triple A) va entrar en un despatx d’advocats especialistes en dret laboral de Comissions Obreres (CCOO) i militants del Partit Comunista d’Espanya (PCE), encara il·legal a Espanya, situat en el número 55 del carrer d’Atocha, disparant contra els presents. Van matar cinc persones i deixaren quatre ferits. El periòdic italià Il Messaggero va indicar el març de 1984 que neofeixistes italians havien participat en la matança.

Neix el compositor i cantant Neil Diamond

I ho va fer a Brooklyn, l’any 1941. Precisament el cantant és notícia les últimes hores arran de la notícia que ha explicat a la xarxa, on ha dit que cancel·la tots els concerts que tenia pendents. Ha pres aquesta decisió després que el seu metge li aconsellés no continuar a causa de l’evolució que estava patint amb la seva malaltia de Parkinson.

El cantant, conegut per temes com Sweet Caroline o Forever in Blue Jeans, s’ha disculpat amb els seus fans i, a la vegada, els ha consolat dient que no significa un adéu definitiu a la música. Neil Diamond ha assegurat que seguirà component, gravant i produint temes durant molt de temps més.