Un incendi crema el Gran Teatre del Liceu

Entre dos i tres quarts d’onze del matí del 31 de gener del 1994, mentre dos operaris treballaven en la reparació del teló d’acer que, en cas d’incendi, havia d’impedir que el foc passés de l’escenari a la sala –ironia del destí–, les guspires del seu bufador van prendre en els plecs de la guardamalleta, el cortinatge fix de tres cossos que amagava la part alta de l’escenari. Alguns trossos encesos de roba van caure a terra i, encara que els treballadors es van apressar a apagar-los i es va abaixar el teló d’acer, tot va ser inútil: les flames havien ja saltat al teló de vellut i pujaven fins al teler i el sostre.
El foc era ja incontrolable quan els bombers van arribar minuts després de les onze. Potser una mica massa tard, perquè mentrestant, segons sembla, els treballadors havien tractat d’apagar el foc amb els mitjans al seu abast en comptes de cridar immediatament els serveis d’extinció.
El nou i millorat teatre va reobrir el 7 d’octubre de 1999 amb la Turandot de Puccini, l’obra que s’havia de representar quan es va cremar.

Neix el cantant i actor Justin Timberlake

El cantant, compositor, actor, productor discogràfic, ballarí i empresari nord-americà, va néixer l’any 1981 i va adquirir fama durant la seva infantesa en participar en el programa de televisió The Mickey Mouse Club i després, en ser el vocalista principal de la banda ‘N Sync. L’any 2002, Timberlake va llançar el seu primer àlbum com a solista, Justified, del qual es van vendre set milions de còpies al voltant del món.
El 2016 va aconseguir enorme èxit amb la cançó Can’t stop the feeling amb nominació a l’Oscar a la millor cançó, així com un bon grapat de premis entre ells el Grammy.
Aquest divendres publicarà el seu nou disc Man on the woods i dos dies després tornarà a actuar a la mitja part de la Superbowl.