9 C
Pals
Dimarts, 5 març 2024
- Publicitat -

Pals desmenteix una tala massiva d’arbres denunciada per ecologistes i l’oposició

Asseguren que els arbres que apareixen a les imatges publicades per Salvem la Platja de Pals van caure durant el temporal Glòria

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Pals ha desmentit avui que s’hagi produït una tala d’arbres a Pals en ple confinament a la zona de Rodors de Pals, tal com havien denunciat l’entitat ecologista Salvem la Platja de Pals i els grups de l’oposició. L’equip de govern assegura que ha pogut comprovar que les imatges divulgades a les xarxes socials corresponen a arbres caiguts durant el temporal Glòria del mes de gener d’enguany.

Fa 10 dies, els ecologistes van divulgar unes fotografies on es veia una gran pila d’arbres i asseguraven que “s’aprofita la COVID-19 per fer tales massives”. Això va originar un gran resò mediàtic, i Compromís amb Pals i el PSC van presentar una instància a l’Ajuntament per denunciar-ho. A partir d’aquí, va començar la investigació de l’equip de govern.

Des de l’Ajuntament s’assegura que “el tècnic municipal de l’Àrea de Medi Ambient va realitzar una visita a la parcel·la on es trobaven les restes vegetals i va comprovar que es tracta de branques d’arbres de diferents diàmetres” i que s’ha comprovat que “les restes vegetals que s’han anat apilonant en un camp i que esmenten a la denúncia, són producte d’una poda de branques i de la retirada d’arbres caiguts pel temporal Glòria a les instal·lacions del Golf de la Platja de Pals”.

A més, asseguren que “de l’informe tècnic també es desprèn que aquestes tasques es van dur a terme després del temporal Glòria i no durant l’estat d’alarma”. El que sí que es va fer els dies de confinament, segons l’Ajuntament, és transportar les restes “a una empresa generadora d’electricitat per crear biomassa i potenciar així les energies renovables”.

L’equip de govern critica amb duresa la interpretació que van fer els ecologistes de les imatges publicades. “lLamentem que s’utilitzi la mentida per manipular els fets. Aquestes actituds gens rigoroses perjudiquen notablement la bona imatge del nostre poble”, diuen.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 2×17

Avui portem alineació de luxe per saber on som i, sobretot, cap a on anem, gràcies l’Oriol Moliner, que...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -