La plataforma SOS Aiguafreda ha fet públics uns vídeos on es mostra la tala d’arbres a Sa Riera. La tala d’alzines i pins s’està fent a hores d’ara a la zona on s’ha de construir la urbanització de Jardins de Sa Riera Living.

En uns vídeos penjats a les xarxes socials, l’entitat ecologista ha mostrat el seu descontentament amb la gestió urbanística del govern de l’Ajuntament de Begur. De fet, han exigit l’aturada de la destrucció del litoral begurenc. Com també deixar d’especular amb la Costa Brava a la zona de Begur.

Als vídeos es mostren els moments exactes quan un home amb una motoserra fa una tala d’arbres a Sa Riera. Són dos vídeos completament diferents i des de diferents zones de la platja però que volen denunciar la mateixa amenaça.

Alguns usuaris de les xarxes han aprofitat per comentar el seu descontentament amb els polítics locals. És el cas de la Mireia que ha assegurat “Begur ERA bonic. Quina pena i quanta corrupció. La Costa Brava ja és igual que Mònaco o Marbella”. Altres, com la Marta han reclamat presentar una denúncia als jutjats per “destrucció d’hàbitat d’espècies protegides”.

Jardins Sa Riera Living és una urbanització que comptarà amb 52 habitatges a la zona de la Platja de Sa Riera, a Begur. Aquest és el motiu per la qual la tala d’arbres a Sa Riera ha començat. El projecte, segons va explicar el consistori, va ser presentat l’any 2003 i aprovat per la Generalitat de Catalunya. Aquesta tala d’arbres arriba pocs dies després de la tala d’arbres a Aigua Xelida, de manera il·legal i on els comuns ja han demanat sancions al govern català.