Aquests dies de Pasqua el temps no acompanya gaire les activitats a l’aire lliure i és que una petita bossa d’aire fred en alçada (DANA o “gota freda”) ha acabat originant un temporal de mar i precipitacions a bona part del Mediterrani peninsular.

Si bé l’Empordà no s’ha vist gaire afectat per les pluges, la meteorologia d’aquests dies ha estat marcada per un cel entre mig i força tapat, i també alguns ruixats que han deixat les superfícies (cotxes, finestres, toldos i terrasses) ben brutes de fang.

Una entrada de pols provinent del  desert del Sàhara és la responsable de que les precipitacions que es produeixin aquests dies, lluny de netejar el terra, l’embrutin deixant un rastre de fang i sorra pels carrers.

Aigua Xelida. Diumenge 21 d’Abril de 2019.

Però a la Costa Brava el meteor més destacable és l’agitació marítima amb onades que segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya poden arribar a superar els 4 metres d’altura. Aquest avís de perill és vàlid per tota la jornada de Dilluns de Pasqua i, tot i que per Sant Jordi millora la situació marítima, romandrà vigent un avís per onades superiors als 2.5 metres d’altura.

 

Això sí, la inestabilitat, els núvols i els ruixats poden tornar a fer acte de presència demà al matí. Així que millor sortir de casa amb paraïgues mentre cerqueu aquell llibre o aquella rosa tal com marca la tradició catalana.