21.4 C
Pals
Dissabte, 13 abril 2024
- Publicitat -

Teresa Jordà (ERC): “Hem de reinventar el turisme”

Al Supermatí d’avui, seguint amb les entrevistes dels candidats del 14-F, hem parlat amb Teresa Jordà d’Esquerra Republicana.

Pel que fa al model turístic i econòmic del territori, la consellera d’Agricultura assegura que és sostenible i fins i tot exemplar tot i que es podria millorar. El sector turístic és el que està patint més amb les restriccions actuals i la pandèmia ha posat de manifest les seves debilitats. Tenim un territori petit però molt ric i, segons Jordà, s’ha d’acompanyar-lo encara més, utilitzant les ajudes Covid del fons europeus. En aquest sentit es reunirà aquesta setmana amb els representants de Costa Brava Centre.

Preguntada sobre les possibles alternatives ha recalcat que hi ha dos tipus de turisme, l’exterior i l’interior i que la pandèmia portarà uns canvis d’hàbits importants. Per exemple, ens hem de conscienciar que a partir d’ara no podrem viatjar tant a l’estranger i per tant hem de potenciar el turisme interior. Per tant, les infraestructures han de ser de primera categoria i s’ha de potenciar el comerç local.

També ha explicat que si ERC guanya les eleccions, tornaran a posar sobre la taula el pla urbanístic per revisar-lo i reformar-lo, això sí, insistint en la importància que sigui de manera consensuada. Per exemple és partidària de no construir més edificis que desnaturalitzen el paisatge, associant-se en aquest sentit a Lluís Puig, alcalde de Palamós.

Finalment, Teresa Jordà és partidària de perfeccionar el conjunt del transport públic. Considera que és imprescindible potenciar l’aeroport de Girona i fer una política de model de mobilitat més de país i més fort. També creu important millorar la xarxa d’autobusos, per tal de reduir l’ús dels cotxes, i la xarxa de carreteres. Preguntada sobre el projecte de recuperació del tren de la Costa Brava, li sembla un projecte interessant i ambiciós tot i que s’haurà de comprovar que sigui factible.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios