11.5 C
Pals
Dimarts, 9 març 2021

Teresa Jordà (ERC): “Hem de reinventar el turisme”

El més llegit

La curiosa història del Boreas, un vaixell enfonsat a Palamós

Drogues, Hitler, guerres i submarinisme. Una història de pel·lícula al fons del mar de Palamós.

Dues dones i un home van ser acusades de bruixeria al Baix Empordà

Així ho explica l’Atles de la cacera de bruixes, el web més complet que existeix sobre els judicis per bruixeria celebrats als segles XV-XVIII a Catalunya i Andorra.

Estabilitzat l’incendi en una nau industrial a Vall-llobrega

Els bombers treballen aquest dilluns a la nit per apagar un incendi en una nau industrial en un polígon de Vall-llobrega

Comptadors de persones a les Gavarres per l’increment d’excusionistes al massís

El confinament ha fet que s'incrementés l'afluència i, de retruc, algunes actituds incíviques com la brutícia
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Al Supermatí d’avui, seguint amb les entrevistes dels candidats del 14-F, hem parlat amb Teresa Jordà d’Esquerra Republicana.

Pel que fa al model turístic i econòmic del territori, la consellera d’Agricultura assegura que és sostenible i fins i tot exemplar tot i que es podria millorar. El sector turístic és el que està patint més amb les restriccions actuals i la pandèmia ha posat de manifest les seves debilitats. Tenim un territori petit però molt ric i, segons Jordà, s’ha d’acompanyar-lo encara més, utilitzant les ajudes Covid del fons europeus. En aquest sentit es reunirà aquesta setmana amb els representants de Costa Brava Centre.

Preguntada sobre les possibles alternatives ha recalcat que hi ha dos tipus de turisme, l’exterior i l’interior i que la pandèmia portarà uns canvis d’hàbits importants. Per exemple, ens hem de conscienciar que a partir d’ara no podrem viatjar tant a l’estranger i per tant hem de potenciar el turisme interior. Per tant, les infraestructures han de ser de primera categoria i s’ha de potenciar el comerç local.

També ha explicat que si ERC guanya les eleccions, tornaran a posar sobre la taula el pla urbanístic per revisar-lo i reformar-lo, això sí, insistint en la importància que sigui de manera consensuada. Per exemple és partidària de no construir més edificis que desnaturalitzen el paisatge, associant-se en aquest sentit a Lluís Puig, alcalde de Palamós.

Finalment, Teresa Jordà és partidària de perfeccionar el conjunt del transport públic. Considera que és imprescindible potenciar l’aeroport de Girona i fer una política de model de mobilitat més de país i més fort. També creu important millorar la xarxa d’autobusos, per tal de reduir l’ús dels cotxes, i la xarxa de carreteres. Preguntada sobre el projecte de recuperació del tren de la Costa Brava, li sembla un projecte interessant i ambiciós tot i que s’haurà de comprovar que sigui factible.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Estabilitzat l’incendi en una nau industrial a Vall-llobrega

Els bombers treballen aquest dilluns a la nit per apagar un incendi en una nau industrial en un polígon de Vall-llobrega

Altres notícies