24.4 C
Pals
Diumenge, 23 juny 2024
- Publicitat -

Territori eixamplarà el pont de la C-252 a Verges per a facilitar la circulació de maquinària agrícola

En un comunicat emès per l'Ajuntament de Verges, el consistori celebra que us busquin solucions al problema que s'ha generat després de les obres del pont, però al mateix temps  "es lamenta que hi hagi hagut aquesta manca de planificació en el projecte i que no s’hagi tingut en compte totes les casuístiques i actius del territori des de bon principi".

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Departament de Territori ha impulsat la redacció del projecte per eixamplar el pont de la C-252 sobre el Ter al seu pas per Verges per a facilitar la circulació de maquinària agrícola amb condicions de seguretat i comoditat. Així mateix, com a mesura transitòria, instal·larà un sistema de gestió intel·ligent del trànsit, per evitar el creuament de vehicles de grans dimensions al mateix temps sobre el pont. Aquestes actuacions han estat consensuades amb l’Ajuntament de Verges.

El projecte que s’impulsa detallarà tècnicament les actuacions per a eixamplar l’estructura, que té una longitud de 420 metres, de manera que la calçada per a la circulació s’incrementi en 1,6 metres. La inversió estimada per a l’obra és de 2,6 MEUR. El pont, originari de 1941, recentment ha estat objecte d’una actuació de rehabilitació i s’hi ha construït una vorera per al pas de vianants i ciclistes.

Tanmateix, un cop obert el pont al trànsit la reforma va generar protestes dels pagesos de la zona, ja que una vegada fetes les obres, el pont havia quedat estret per a màquines i tractors, que es veien obligats a envaïr el carril contrari.

Els pagesos de Verges, indignats. Els tractors no caben al pont acabat de reformar

Solució de gestió del trànsit

Com a mesura a més curt termini, el Departament licitarà aquesta primavera els treballs per instal·lar un sistema de gestió intel·ligent del trànsit permetrà diferenciar els vehicles segons la seva amplada. Així, s’implantarà un semàfor i un detector a cada sentit de la circulació, que permetran garantir el pas segur de tota mena de vehicles. Es preveu que aquest sistema entri en funcionament a finals d’any.

L’Ajuntament de Verges lamenta la manca de planificació

En un comunicat emès per l’Ajuntament de Verges, el consistori celebra que us busquin solucions al problema que s’ha generat després de les obres del pont, però al mateix temps  “es lamenta que hi hagi hagut aquesta manca de planificació en el projecte i que no s’hagi tingut en compte totes les casuístiques i actius del territori des de bon principi”.

El consistori vergelità recorda que la reforma del pont és unaa reivindicació històrica i que el temporal Glòria del 2020 va evidenciar la necessitar d’actuar-hi. Cal recordar que les obres que es van fer l’any passat en aquest pont que passa sobre el riu Ter van tenir un cost de 3,4 milions d’euros i van servir per eixamplar i reforçar l’estructura del pont.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Les estafes per internet es dupliquen a les comarques gironines els últims cinc anys arribant a produir-se’n 23 al dia

Les estafes a través d’internet a la Regió Policial de Girona s’han duplicat els darrers cinc anys. En concret i segons el registre dels Mossos d’Esquadra, s’ha passat de 4.248 delictes d’aquest tipus el 2018 a un total de 8.479 l’any passat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -