15.7 C
Pals
Diumenge, 14 abril 2024
- Publicitat -

Territori regularà el trànsit al pont de la C-252 de Verges amb un semàfor i un detector

És una mesura transitòria fins que s'eixampli el pont, un projecte actualment en redacció

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Departament de Territori ha licitat les obres per instal·lar un sistema de gestió intel·ligent del trànsit al pont sobre el riu Ter de la C-252 a Verges, per evitar el creuament de vehicles de grans dimensions al mateix temps. Està previst que, en cada sentit de la circulació, s’hi instal·li un detector que diferenciï els vehicles segons la seva amplada i un semàfor que en regularà el pas.

Els treballs inclouran també la formació de sobreamples a l’entorn del pont que serveixin per a l’aturada de vehicles en les fases semafòriques que no permetin el pas i d’un camí que donarà continuïtat a l’itinerari de vianants del pont en sentit Ultramort. D’altra banda, es condicionarà el camí lateral de vianants existent paral·lel a la carretera C-252, al costat Verges. Els treballs es completaran amb les tasques de senyalització, d’adequació del drenatge, d’instal·lació de barreres de seguretat i d’integració en l’entorn.

Tots aquests treballs, amb un import de licitació de 565.000 euros, començaran aquest estiu i es preveu que el nou sistema entri en funcionament durant la tardor vinent.

Imatge del Departament de Territori amb les modificacions del Pont de Verges
Imatge del Departament de Territori amb les modificacions del Pont de Verges

L’obra, però, és una mesura transitòria, ja que el Departament de Territori vol eixamplar el pont, una actuació de la qual s’està redactant el projecte. Aquest detallarà tècnicament les actuacions per a eixamplar l’estructura, amb una longitud de 420 metres, de manera que la calçada per a la circulació s’incrementi fins als 8 metres totals. La inversió estimada per a l’obra és de 2,6 MEUR. Ambdues actuacions estan consensuades amb l’Ajuntament de Verges.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -