18.1 C
Pals
Dilluns, 27 maig 2024
- Publicitat -

Toni Bachiller: “Creiem que no tocava que la Generalitat prengués aquesta decisió”

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Toni Bachiller: “Creiem que no tocava que la Generalitat prengués aquesta decisió”
Loading
/

Al Supermatí d’avui hem entrevistat Toni Bachiller, president de Fecotur, la Federació de Comerç i Turisme de Palamós, perquè ens expliqui la situació dels restaurants després del primer cap de setmana tancats.

Segons ens ha explicat, els restauradors s’han adaptat amb molta rapidesa ja que la majoria, més de 25,  han obert per assegurar el servei a domicili. Tot i així, afirma que aquesta solució no és viable a llarg termini.

El president de Fecotur sosté que no es pot tenir la gent tancada a casa, si no es per un cas extrem d’un estat d’alarma. Els restaurants hi són per què les persones puguin socialitzar-se, “perquè és un acte natural del ser humà”. Assegura que són llocs segurs ja que apliquen escrupolosament les mesures requerides. Han demanat als Ajuntament de poder ampliar les terrasses per assegurar la distància i desinfecten regularment. Així,  creu que “no tocava que la Generalitat prengués aquesta decisió”.

 

Pel que fa a les plataformes comercials de servei a domicili, està previst que Glovo, que ja va funcionar a Platja d’Aro aquest estiu, arribi a Palamós l’any vinent. Malgrat tot Fecotur està apostant més per Cliccat.cat perquè es una plataforma de proximitat.

Finalment, ni els 40 milions atorgats ni les nombroses mesures preses per la Generalitat i l’administració local no són suficients per pal·liar el dèficit del tancament. Els Ertes ajuden i s’està parlant de paralitzar els lloguers però queda el tema de la matèria prima i fresca a les neveres i haver de tancar sense antelació genera una gran pèrdua econòmica. Així, conclou l’entrevista demanant que no es tanquin els restaurants.

 

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera

 

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios