25.9 C
Pals
Dimecres, 17 agost 2022
- Publicitat -

Torna la música a l’Empordà

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Torna la música amb molta força a tot el país i especialment a l’Empordà. Després d’uns anys coixos de concerts en general, a causa de la  pandèmia, i segur que algunes persones per  particularitats personals que han allargat aquesta mancança, podem dir que ara estem preparats amb més il·lusió que mai per gaudir-ne i com diuen els joves  sortir a cremar la nit i si convé el dia.

Cada persona deu tenir la seva data d’ inici d’escolta activa en música d’estiu. De vegades un gènere que no tornes a escoltar fins el proper any o simplement al revés esperes iniciar la tongada de festivals de música amb un gènere del que en gaudiràs molt tota la temporada .

Jo, mes aviat, soc de les primeres, per mi comença la temporada amb les  havaneres de Calella de Palafrugell. Pot-ser no tornaré a escoltar-ne en tot l’estiu, mes enllà de les melodies tartarejades en sopars d’ amistats a altes hores de la nit després de les cerveses, el vi ,el “mojito” i l’arribada del cremat…però són tan màgiques. ( N’hi ha que diuen que si no has escoltat una havanera una nit d’estiu prop del mar no saps que és gaudir l’enyor d’un amor)

Tenim festivals de música reconeguts arreu del món amb artistes convidats de talla mundial, alguns combinen experiència de música amb rutes per la zona com els de l Alt Empordà, Roses i Castelló,  o han incorporat activitats de tot tipus com el de l’Acústica de Figueres ,altres en ubicacions o indrets exclusius i paradisíacs com el dels Jardins de Cap Roig o Porta Ferrada de Sant Feliu o PortBlau  de L’Escala, altres estan arrelats a la cultura local i a la identitat del territori com el de Ítaca. N’hi ha de música clàssica  a Torroella de Montgrí,a Sant Pere de Roda o a Vilabertran amb la Schubertíada, o concerts a la fresca de nit com el Marimurtra de Blanes. En trobem de  joves talents com el Fringe , o fins i tot els grans concerts diaris de festes majors que van des de  Ska als  melòdics…

Segur que un repàs exhaustiu de concerts d’aquest estiu seria molts mes llarg … però només volia recordar-vos que gaudir de música en directe en el paisatge i amb la gent de l ‘Empordà és la millor manera de sentir la llibertat i de descobrir la pròpia felicitat.

Esbargim-nos ,esplaiem-nos, fruïm que la música és vida i com va escriure Òscar Wilde la música és l’art més proper a les llàgrimes i a la memòria.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Begur es prepara per a viure la dissetena edició de la Fira d’Indians

Els dies 2, 3 i 4 de setembre, el municipi s’engalanarà per a celebrar novament el vincle entre Begur i Cuba a ritme de música, tastos, sessions teatralitzades i visites culturals
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -