9.5 C
Pals
Dimarts, 13 abril 2021
- Publicitat -

Torroella de Montgrí instal·la lectors de matrícules als accessos per detectar vehicles implicats en delictes

El més llegit

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha instal·lat dues càmeres lectores de matrícules als accessos de Torroella de Montgrí, pel pont del Ter i per Ullà, amb l’objectiu millorar la seguretat ciutadana al municipi. Es tracta d’un sistema de videovigilància que permet controlar les entrades i sortides de vehicles. Les càmeres compten amb un sistema de lectura de plaques i permeten la gestió d’alertes vinculades a la identificació dels vehicles presumptament implicats en delictes.
El programari que utilitzen de reconeixement automàtic de matrícules (ANPR) està basat en el mètode del reconeixement òptic de caràcters (OCR), la qual cosa permet l’anàlisi avançada de mobilitat en vehicles.
El sistema de videovigilància està enfocat exclusivament al control de vehicles i, en cap cas, al de persones ni al control d’ambient, ni al de velocitat. Serveix, fonamentalment, per creuar dades amb altres cossos policials i generar alertes quan es detecta l’accés o la sortida d’algun vehicle implicat en algun delicte.

Segons informa l’ajuntament en un comunicat, també són una eina dissuasiva complementària del servei de proximitat que presta el cos de la Policial Local perquè als municipis on se n’han instal·lat, s’ha registrat una disminució important del nombre de fets delictius, especialment robatoris. En aquest sentit, el consistori remarca que durant l’estiu les càmeres ja han detectat dos matrícules sospitoses.

Aquestes càmeres enregistren la totalitat d’imatges i es conserven durant un temps. D’aquesta forma, les gravacions poden ser consultables a futur, si es donés el cas d’alguna situació que requerís tenir elements de testimoniatge, prova o comprovació davant fets delictius.

Les càmeres funcionen des d’aquest estiu i els agents del cos responsables del sistema estan rebent una formació específica.

El sistema també permet comptabilitzar de manera real el flux de vehicles que entren i surten del municipi.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

La guia Repsol 2021 atorga Sols a tres restaurants del Baix Empordà

Entre els quinze restaurants catalans que han rebut Sols de la famosa Guia Repsol, tres són del Baix Empordà....
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -