15.9 C
Pals
Divendres, 30 setembre 2022
- Publicitat -

Torroella ja disposa d’un espai per al dol perinatal, gestacional i neonatal al cementiri municipal

Està situat a la placeta final de la part nova de l'equipament, a l'entorn d'una olivera.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Les famílies de Torroella de Montgrí que han patit una pèrdua gestacional, perinatal o neonatal ja disposen al cementiri municipal d’un espai de record i de suport. Està situat a la placeta final de la part nova de l’equipament, a l’entorn d’una olivera. L’adequació de l’espai l’ha portat a terme la brigada municipal i s’ha treballat conjuntament amb l’associació A Contracor, una entitat que treballa per donar visibilitat a les pèrdues gestacionals per interrupció legal o voluntària de l’embaràs, que passen per motius mèdics, personals o socials.

L’espai es va inaugurar el passat 9 d’agost, i a la placa s’hi pot llegir: «L’amor és el vincle més potent que existeix, capaç de travessar totes les fronteres. Inclús les de la mort».

La mort gestacional, perinatal o neonatal d’un fill o filla -en funció de si la mort és a partir de la setmana 22 de l’embaràs, en els moments previs o posteriors al part o en el primer mes de vida-, és una realitat present en força famílies. Segons les estadístiques oficials, 1 de cada 4 embarassos no prosperen i acaben amb la mort del bebè, tot i que es fan estimacions més altes tenint en compte que abans dels 180 dies (25,7 setmanes) les morts no s’han de declarar i que les interrupcions voluntàries es registren a banda.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Un equip format per 8 treballadors de l’Ajuntament de Palafrugell participarà a la prova solidària Oncotrail

És el vuitè any consecutiu on participa un conjunt format per persones vinculades al consistori
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -