23.3 C
Pals
Diumenge, 14 juliol 2024
- Publicitat -

Quines platges del Baix Empordà obren per Sant Joan?

Fem un repàs de quins protocols han preparat els diferents municipis de la comarca per la revetlla de Sant Joan a les platges

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La revetlla de Sant Joan ja és a tocar. Una revetlla que es presenta diferent a la del 2020 perquè, aquest any, totes les platges del Baix Empordà estaran obertes durant la nit del 23 de juny. També ho estaran la gran majoria de platges de Catalunya. Tot i això, cada municipi de la comarca té el seu protocol, excepcions i mesures de prevenció. Per això, a Ràdio Capital n’hem fet un repàs.

Castell-Platja d’Aro

A Castell-Platja d’Aro les platges estaran obertes, tot i que amb més vigilància policial, segons explica l’Ajuntament a Ràdio Capital. A més, per evitar aglomeracions a l’hora de veure els focs artificials, el consistori ha optat per realitzar-ne tres, simultàniament, a les tres viles: Castell d’Aro (a l’espai nord de la Platja Gran), Platja d’Aro (espai nord de la Platja Gran) i S’Agaró (a l’entorn del parc de Sant Ramon). Així ho ha explicat l’alcalde del municipi, Maurici Jiménez, en declaracions a aquest mitjà.

Calonge i Sant Antoni

A Sant Antoni de Calonge les platges estaran obertes, però, en canvi, es tancaran les cales. A més, segons ha explicat l’Ajuntament de Calonge a Ràdio Capital, s’habilitaran espais per tirar petards a la platja d’Es Monestrí, a la platja de Sant Antoni, a l’espigó Costa Brava i a Torre Valentina. Com en altres municipis, a Sant Antoni també es reforçarà la vigilància policial de la Policia Local en coordinació amb els Mossos. Finalment, el consistori també ha prohibit fer fogueres la nit de la revetlla. Així ho explica a Ràdio Capital el regidor de Turisme i Platges de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, Joan Caner.

Palamós

Les platges de Palamós estaran obertes. Des de l’Ajuntament de Palamós expliquen que s’ha decidit permetre l’accés perquè són un espai ampli on la gent pot estar mantenint les distàncies de seguretat. Així ho explica l’alcalde de Palamós, Lluís Puig.

Palafrugell

Les platges de Calella, Llafranc i Tamariu estaran obertes durant la revetlla. Des de l’Ajuntament expliquen que mai hi ha hagut conflictes ni problemes durant la nit, sinó que sempre hi ha hagut “grups no gaire nombrosos”. L’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, explica que aquest any serà com “els d’abans de la pandèmia”, però que sí que es reforçarà la vigilància policial per tal d’assegurar el compliment de les mesures i la normativa municipal.

Torroella i l’Estartit

Les platges de l’Estartit ja van estar obertes la revetlla del 2020. Aquest any, el president de l’EMD de l’Estartit, Francesc Ferrer, explica que també s’hi podrà accedir. Tot i això, apunta que es reforçarà la vigilància per tal d’evitar “males pràctiques”. Ferrer assegura que no serà una revetlla “tan complicada com la de l’any passat” perquè ja no hi ha tantes restriccions. Al mateix temps, però, diu que els preocupa que hi pugui haver descontrol, i fa una crida al “seny i al sentit comú“.

Sant Feliu de Guíxols

A Sant Feliu de Guíxols les platges també estaran obertes. Tot i això des del consistori recorden que les activitats principals de la revetlla es fan en altres punts del municipi i que no hi ha activitats programades a les platges.

Pals

La platja de Pals es mantindrà oberta la nit de Sant Joan. Així ho ha confirmat l’Ajuntament a Ràdio Capital de l’Empordà. D’aquesta manera, la nit d’aquest dimecres es podrà accedir a les platges de Pals la nit d’aquest dimecres.

Santa Cristina d’Aro

Santa Cristina prohibeix encendre fogueres de Sant Joan. El Cos d’Agents Rurals ha informat que en els municipis declarats d’Alt Risc d’Incendis, com és el cas de Santa Cristina d’Aro, només s’autoritzaran fogueres de Sant Joan i Sant Pere a les sol·licituds presentades en nom de l’Ajuntament o activitats econòmiques, d’associacions o col·lectius, sempre que tinguin el vistiplau de l’Ajuntament. Així doncs, no s’autoritzaran sol·licituds fetes en nom de particulars i queda prohibida l’encesa de fogueres per a les properes revetlles de Sant Joan i Sant Pere i queda restringit el llançament de petards i altres articles pirotècnics en espais que estiguin a una distància mínima de 500 metres d’una massa forestal. El llançament de coets queda també prohibit en tot el terme municipal.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -