6.4 C
Pals
Dimecres, 6 desembre 2023
- Publicitat -

Palafrugell regala fins a 80 euros per persona per gastar al comerç local

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell donarà un ajut econòmic a tots els seus veïns i veïnes empadronats. Els imports poden arribar fins als 80 euros, en cas de famílies amb persones en situació d’atur, ERTO o pensió no contributiva. Els diners es podran gastar en el comerç local.

El Consistori destinarà un total de 350.000 euros a aquests ajuts. L’objectiu és ajudar a les famílies de Palafrugell i reactivar el sector del comerç a Palafrugell pels efectes causats per l’epidèmia de la Covid_19 i la declaració de l’estat d’alarma.

L’ajut, de caràcter universal, consisteix en un import directe a totes les unitats familiars, les quals han d’estar empadronades a Palafrugell a data 31 de desembre de 2019. Està previst que, a finals del mes de juliol, les famílies rebin una carta informant de l’import adjudicat, que podran gastar a partir de l’1 de setembre i fins al 31 d’octubre de 2020. En aquesta missiva també s’indicaran les dades per registrar-se a una APP on es podrà consultar l’import i el saldo restant.

Les famílies no rebran els diners com a tal, per poder gastar els diners, la persona receptora de l’ajut s’haurà d’identificar amb el seu NIF al comerç adherit, i aquest descomptarà directament l’import amb l’Ajuntament.

Qui ho ha de sol·licitar?
L’ajut s’adjudicarà de forma automàtica a totes les unitats familiars de Palafrugell, i per tant, no cal demanar-lo.

Només han de fer una sol·licitud les persones que estiguin en situació d’atur, ERTO o pensió no contributiva, els quals ho han de comunicar a l’Ajuntament per tal de rebre l’ajut corresponent. Aquesta tramitació es pot fer presencialment a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà o per internet des de la Seu Electrònica de la web de l’Ajuntament.

El termini per presentar les sol·licituds comença el 29 de juny i finalitzarà el 17 juliol de 2020.

Els imports que es rebran són:
•    1 habitatge fins a 2 persones, un ajut de fins a 20€.
•    1 habitatge de més de 2 persones, un ajut de fins a 40€.
•    1 habitatge amb persones en situació d’atur, ERTO o situació de vulnerabilitat  un ajut de fins a 80€. Aquest cas és el que s’ha d’acreditar a través d’una sol·licitud a l’OAC.

La llista de comerços
Els comerços beneficiaris d’aquests ajuts seran tots aquells que s’han vist obligats a estar tancats durant l’estat d’alarma o han vist reduïts els seus ingressos de forma molt considerable.

La llista dels comerços adherits a la campanya es podran consultar properament a una APP que es crearà i també al web de l’Ajuntament. Es recomanarà el registre en aquesta aplicació per tal de saber quin import té assignat cada família, així com el saldo que resta.

privat:-tots-els-veins-i-veines-de-palafrugell-disposaran-d’un-ajut-economic-per-gastar-al-comerc-local

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
00:04:28

Empordà 2030 – El miracle de l’Espai Ter

En el quart bloc dels reportatges Empordà 2030, sobre Cultura, descobrim més a fons la programació de l'Espai Ter de Torroella de Montgrí.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -