Presentacio de la nova planta d'Oli del Trull d'Alenyˆ de Corˆ amb la presncia del gerent Jordi Oliver i el cuiner Qim Casellas. Pere Duran / Nord Media

L’empresa d’olis Trull Alenyà ha invertit 1,2 milions d’euros en l’obertura d’una nova planta a Corçà. Aquesta substituirà la que acaba de tancar a Torroella de Montgrí i serà quatre vegades més gran. Així, els responsables també esperen quadruplicar la producció.

L’any passat van assolir uns 100.000 litres d’oli en quatre anys. Doncs, si l’antiga fàbrica tenia una capacitat màxima de producció de 40.000 litres l’any, la nova planta permetrà fer-ne 180.000 litres en vuit hores. Tot i així, l’empresa ha afirmat que mantindrà el sistema d’elaboració d’oli tradicional: aixafar les olives en unes moles de pedra i premsar en fred.

En aquesta línia, el gerent de Turull Alenyà, Jordi Oliver, ha explicat que són els únics que desenvolupem aquest sistema en tot el territori català. Doncs, ha assegurat que el seu oli és de més qualitat, més sabor i té una acidesa de menys d’un grau.

A part de les noves instal·lacions, l’empresa preveu obrir-se a nous mercats. Així, han creat una nova marca: tradicional olive oil by J. Oliver. Especialment, destinada a turistes estrangers i amb l’objectiu per fer créixer les exportacions.