26.1 C
Pals
Divendres, 30 juliol 2021
- Publicitat -

Un espai per a l’imaginari festiu de Torroella i un parc Street Workout a l’Estartit, els guanyadors dels Pressupostos Participatius 2019

L’Ajuntament proporcionarà un total de 100.000 euros pel desenvolupament dels projectes

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Els projectes guanyadors dels pressupostos participatius del 2019 han estat: la creació d’un espai municipal per a l’espai imaginari a Torroella de Montgrí i un parc d’Street Workout/cal·listènia a l’Estartit. S’han endut 292 i 91 vots, respectivament, d’un total de 858.

És la segona vegada que es desenvolupa aquest procés participatiu per part de la ciutadania. Així i tot, el regidor de Participació Ciutadana, Marc Calvet, l’ha valorat molt positivament. Tant pel que fa a la quantitat i diversitat de projectes com pel percentatge de participació. De fet, aquest gairebé ha assolit un 9% –empadronats majors de 16 anys–.

L’Ajuntament ha destinat a inversió elegible per la ciutadania un total de 75.000 euros a Torroella de Montgrí i 25.000 a l’Estartit. Així, a Torroella sobraran uns 13.000 euros, perquè el projecte escollit només suposarà uns 62.000 euros. Doncs, s’ha decidit que els sobrants es destinin a una de les altres propostes més votades, que es pot assumir amb aquesta quantitat. En concret, la tercera. Destinada a la millora del cablejat aeri del nucli antic del municipi.

El projecte torroellenc guanyador però, ha estat adequar una de les sales del Museu de la Mediterrània per exposar l’imaginari festiu amb el suport de mitjans audiovisuals i panells expositius. Una instal·lació més moderna i dinàmica que expliqui als i les visitants la història de la vila.

En canvi a l’Estartit, s’ha optat per instal·lar un parc esportiu amb diversos elements per practicar l’street workout, també conegut com a cal·listènia. Un esport que s’ha popularitzat molt arreu del món perquè no requereix recursos econòmics i/o monitors per practicar-se. En definitiva, es pretenen instal·lar barres d’equilibri, bancs d’abdominals, paral·leles i anelles, entre d’altres, al parc de terra dels Salats.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

SOS Costa Brava exigeix la creació del Conservatori del Litoral, després d’esgotar-se el termini que es va fixar

L'entitat ecologista "pren la iniciativa" i prepara tres jornades de treball per parlar-ne amb les administracions
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -