28.5 C
Pals
Dilluns, 4 juliol 2022
- Publicitat -

Un estiu medieval al Baix Empordà

Visites guiades des de l’11 de juliol al 13 de desembre pels espais medievals de l'Empordà

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

A partir d’aquest estiu i fins la tardor es podran visitar 19 espais medievals del Baix Empordà i 26 de l’Alt Empordà, amb un total de 45 propostes de visites guiades amb l’objectiu de posar en valor el patrimoni medieval de les comarques. Aquest ja és el sisè any que els consells comarcals de les dues comarques amb el suport de l’associació Empordà Turisme i la Comissió Turística del Baix Empordà i els ajuntaments organitzen visites a aquests entorns que a vegades no tenen visites guiades convencionals o tenen un accés complicat. Amb la pandèmia del coronavirus el calendari s’ha ajornat un mes, així que les visites estaran disposibles entre el dia 11 de juliol i el dia 13 de desembre. Són visites gratuïtes o de màxim cinc euros però això sí, s’ha de reservar a cada lloc en concret, o a cada ajuntament. Aquí podeu consultar totes les visites. 

Què pots fer al Baix Empordà?

Al Baix Empordà, es pot fer una visita al Nucli antic d ela bisbal d’Empordà, al Romanyà medieval, el nucli medieval de Corçà, Pals medieval i panoràmica dels arrossars, l’Església romànica de Santa Eulàlia i nucli antic, zona de la Murtra i panoràmica dle Baix Ter des d’Ultramort, també una visita guiada a castell d’Aro i castell de Benedormiens, també la visita guiada al castell de Sant Esteve de Mar de Palamós, els secrets del vigilant de la torre de guaita de Llafranc, També el Monells medieval, les esglésies de Corçà, l’església de Sant Pere i la porta de la muralla medieval, els secrets, música i monestir de Sant Feliu de Guíxols.

Com és sabut, l’Empordà té un important llegat medieval amb edificis, pobles i espais molt interessants. Alguns compten amb la infraestructura necessària per a ser visitats, però d’altres, per diferents motius, són difícilment accessibles. Per tal de fer aflorar aquest patrimoni tan important però sovint desconegut, es va pensar amb la possibilitat d’animar el territori mitjançant la invitació als ajuntaments de tot l’Empordà a participar amb una visita guiada, en un calendari conjunt, escollint un dia concret que els hi fos idoni però intentant no coincidir amb ningú.

Sovint s’ha animat els ajuntaments que fessin coincidir aquest acte amb la festa major, una fira o qualsevol altre acte que els pogués ajudar a tenir prou visitants per realitzar la descoberta. Les visites s’han proposat sempre guiades, donat que es tracta d’una oferta única i que permet conèixer elements que es faran molt més entenedors i interessants si estan acompanyats d’una explicació. Els guies poden ser professionals o persones vinculades al municipi.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’Ítaca reuneix 17.000 espectadors en els concert de pagament, l’assistència més alta de la història

El festival registra un augment als concerts de Sant Joan i un descens en la resta d'activitats
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -