24.4 C
Pals
Dilluns, 2 agost 2021
- Publicitat -

Un estudi de la Universitat de Barcelona xifra en 31 milions d’euros l’impacte econòmic del Port de Palamós

L'informe elaborat per la Universitat atribueix al port un impacte econòmic positiu valorat en 31'4 milions d'euros i un potencial d'ocupació directa de 379 llocs de treball

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El Port de Palamós genera més de 31 milions d’euros d’impacte econòmic positiu anual. Aquest és el resultat d’un estudi presentat per la Universitat de Barcelona que qualifica l’equipament d’estratègic per a l’economia del territori. L’estudi s’ha realitzat al voltant dels 45 ports gestionats per la Generalitat de Catalunya i a partir de dades corresponents a l’any 2017.

Segons ha informat Ràdio Palamós, l’estudi liderat per Esther Vayà i Jordi Suriñach, del Laboratori d’Economia Aplicada de la Facultat d’Economia i Empresa, atribueix al Port de Palamós un impacte econòmic positiu valorat en 31’4 milions d’euros i un potencial d’ocupació directa de 379 llocs de treball. El sector nàutic i pesquer són els que més ingressos generen, però els experts afirmen que el port també crea feines en el sector de les mercaderies, el turisme o la restauració.

En una entrevista a Ràdio Palamós, el president del Foment Empresarial del Comerç i el Turisme, Fecotur, Toni Bachiller, ha afirmat que el Port de Palamós “està molt lligat a la població perquè és un port urbà”, fet que relaciona amb el que plasma l’estudi on s’atorga als ports un efecte multiplicador per dos. De cada 100 euros de facturació directa, se’n generen 100 més de manera indirecta.

El port de la ciutat va generar una facturació de 9’6 milions d’euros l’any passat pel que fa a l’activitat pesquera i les mercaderies van créixer un 35% amb més de 186.000 tones. Una altra dada molt significativa és la de l’activitat turística, ja que de cara a aquest any es preveuen 46 escales de creuer amb un potencial de 54.000 passatgers.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Concentració per demanar més efectius de la Policia Local de Palamós

El sindicat del CSIF ha organitzat una concentració per aquest dimarts per reclamar més efectius de la Policia Local de Palamós després de més de 10 anys sense ningún agent nou
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -