8.2 C
Pals
Dilluns, 6 febrer 2023
- Publicitat -

Un professor de l’INS la Bisbal impulsa la fabricació de material sanitari amb impresores 3D

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Un professor de tecnologia de l’Institut la Bisbal d’Empordà ha impulsat una crida per fabricar material sanitari amb impressores 3D. De moment, estan elaborant viseres protectores, i ja s’ha posat en contacte amb altres companys i ex-alumnes perquè facin la mateixa operació.

El professor és en Jordi Fanals, i n’ha parlat al Supermatí de Ràdio Capital. Ha explicat que té la impressora treballant dia i nit i que ja ha fabricat XX viseres. El preu de cadascuna és de XX euros. I un cop les té fabricades, avisa les autoritats de Salut perquè els les passin a buscar.

Cada visera està fabricada en dues hores, i es crea a través d’un model realitzat per ordinador, que s’introdueix al sistema de la impressora.

Però ell no és l’única persona de la comarca que està realitzant aquesta acció. Mestres de tecnologia de Palamós i de Torroella de Montgrí estan aprofitant que tenen una impressora 3D a l’institut. A més, Fanals també s’ha posat en contacte amb antics alumnes.

A través del web de l’Institut la Bisbal es poden veure algunes imatges de la producció que es va fent.

Escolta l’entrevista sencera

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Un mos, un glop – 6 febrer 2023

Avui al Supermatí hes estrenat secció amb l'Eduard i la Laia, fundadors del portal Un mos, un glop. Cada setmana ens parlaran d'algun productor o producte de proximitat, fet a l'Empordà. Aquesta setmana hem conegut el projecte de "Recuits Pauet", fets a Cruïlles.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -