Font: Aj. Sant Feliu

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) denuncia el que defineixen com a “contínues irregularitats” a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. La CSIF acusa el consistori d'”irregularitats en la contractació” i de riscos “psicosocials” pels treballadors. El sindicat assegura que l’ajuntament no fa cas a Inspecció de Treball, que instava a renovar protocols contra l’assetjament. La CSIF, a més, diu que l’ajuntament tindria un nombre d’interins “desorbitat” i li reclama ampliar la plantilla.

El sindicat se centra a descriure la situació de la policia local. Assegura que dos membres del cos estan habilitats de forma temporal per exercir funcions corresponents a un rang superior, i diu que aquesta situació ja s’hauria d’haver revocat. La CSIF acusa a l’ajuntament de voler situar un sergent de la policia local com a cap del cos, encara que ja hi hauria un superior jeràrquic. Tot plegat hauria dut a una “mala direcció” del cos, en paraules de Rafael Sánchez, president de la CSIF a Girona.

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols no ha volgut oferir la seva versió sobre aquest assumpte perquè assegura que no comenta declaracions dels sindicats. El regidor Jordi Vilà, quan l’ajuntament va rebre la resolució de la Inspecció de Treball arran de la denúncia de la CSIF, va assegurar a El Punt Avui que el conflicte es concretava en tres casos de baixes de llarga durada a la policia local. Vilà va explicar que havien convocat tres noves places per compensar aquests casos.