10.1 C
Pals
Dissabte, 6 juny 2020

“Una burilla a terra és una burilla a mar”: la campanya de Sant feliu pel medi ambient

Continuïtat forçosa per l'empresa que porta la neteja viària i gestió de residus fins el setembre del 2020, cosa a que Guíxols des del Carrer i Avancem MES han votat en contra.

El més llegit

Tres joves creen el Begur Cinema Brava, un festival pioner d’autocine, música i activitats esportives

Àlex Cruylles, Patricia Serra i Matu Marsicano, tres joves de Barcelona que s'han trobat confinats a Begur, han impulsat...

La Bisbal, Palamós i Sant Feliu: les seus de la selectivitat al Baix Empordà

Aquest any excepcionalment, els i les estudiants de batxillerat del Baix Empordà no aniran a Girona a fer la selectivitat: es volen evitar desplaçaments i aglomeracions.

Ja es pot participar a les activitats enoturístiques dels cellers Brugarol (Palamós), Clos d’Agon (Calonge) i Mas Geli (Pals)

Setze cellers de l’Empordà van reiniciar les seves activitats enoturístiques l’1 de juny, data de la fase 2 a...

JxCat Palamós critica que ERC agraeixi “les forces de seguretat de l’Estat” per la seva feina

La formació de Junts per Catalunya critica que Esquerra hagi votat a favor d'una moció de Ciutadans per reconèixer la feina durant la lluita contra el coronavirus a "les forces i cossos de seguretat"

“Una burilla a terra és una burilla a mar” és la campanya amb la que Sant Feliu de Guíxols informarà i conscienciarà sobre el greu problema de llançar les burilles a terra o fer servir els embonarls d’aigües pluvials com si fossin cendrers. Des de Guíxols des del Carrer també han explicat que quan es regulin les ordenances municipals, es vol establir que el fet de llançar burilles a la via pública del municipi estigui tipificat com falta lleu.

En el ple de setembre també es va aprovar la continuïtat forçosa del servei de neteja viària, recollida de residus i gestiód e la deixalleria municipal fins el 30 de setembre del 2020, és a dir no hi haurà en aquest proper any un nou adjudicatari per qüestions temporals, i per tant, seguirà l’empresa Cespa S.A. amb l’obligatorietat de seguir prestant els serveis fins que s’adjudiqui a una altra empresa.

Avancem MES i Guíxols des del Carrer no ha donat suport a la proposta, en aquest cas perquè “la continuïtat forçosa no significa cap millora del servei”, perquè no comparteixen el marc de les relacions laborals i “perquè els arguments del Govern per justificar avui la segona continuïtat forçosa són exactament els mateixos que va fer servir el 2016, 2017 i 2018. Jordi Lloveras, de Guíxols des del Carrer:

La proposta de crear un grup de treball per a la realització d’un pla per afrontar la situació d’emergència climàtica també es va aprovar. Així doncs, s’haurà d’establir un programa de sensibilització, i també d’accions concretes, davant els efectes de l’escalfament global i el canvi climàtic i, al mateix temps, orientar sobre aquelles mesures i accions que, en matèries tant diverses com la mobiltat sostenible, l’ús d’energies renovables, el planejament urbanísitc o la reducció de residus, l’ajuntament hauria de tenir en compte i podria aplicar.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Els pescadors gironins perden més de 3 milions per la pandèmia del coronavirus

La recaptació en primera venda a les llotges pesqueres catalanes en el període comprès entre el 13 de març i el 16 de maig de 2020 ha estat un 50% inferior a la mitjana de l’obtinguda en el mateix període dels 3 anys anteriors

Finalitzen aquesta setmana les obres al desguàs del rec del Molí de Torroella

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el cap de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a la demarcació territorial de Girona, Àlex Rocas,...

Tres joves creen el Begur Cinema Brava, un festival pioner d’autocine, música i activitats esportives

Àlex Cruylles, Patricia Serra i Matu Marsicano, tres joves de Barcelona que s'han trobat confinats a Begur, han impulsat el festival Cinema Brava per...

Ja es pot participar a les activitats enoturístiques dels cellers Brugarol (Palamós), Clos d’Agon (Calonge) i Mas Geli (Pals)

Setze cellers de l’Empordà van reiniciar les seves activitats enoturístiques l’1 de juny, data de la fase 2 a la demarcació de Girona. Ho...

Sons del món segueix endavant amb Sopa de Cabra, Manel i Stay Homas

Arriba el bon temps, el desconfinament i les primeres bones notícies. En aquest context, el Sons del Món, una de les grans cites d’estiu de la Costa Brava des de fa tretze edicions, anuncia que enguany farà una edició especial, amb un cartell de luxe de fins a nou concerts a la Ciutadella de Roses,…

Altres notícies