22.1 C
Pals
Dissabte, 15 juny 2024
- Publicitat -

Unió de Pagesos demana a l’Ajuntament de Calonge que no ubiqui els horts lúdics en sòl d’especial valor agrícola

Per això, Unió de Pagesos ha presentat al·legacions com en el recurs de reposició argumentant  que aquests horts lúdics afectarien a les explotacions agràries del voltant

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Unió de Pagesos ha demanat a l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni que busqui una nova localització per als 50 horts lúdics. El Pla d’Actuació Específica (PAE), aprovat pel consistori en caràcter previ el 31 de juliol, ubiquen els horts en una parcel·la d’uns 6.000 m2 en sòl d’especial valor agrícola de la zona anomenada ‘El Pla’. Però segons el sindicat, “no és una activitat agrària sinó de lleure i el projecte no s’adequa al marc legislatiu vigent”.

Per això, Unió de Pagesos ha presentat al·legacions com en el recurs de reposició argumentant  que aquests horts lúdics afectarien a les explotacions agràries del voltant. Sobretot per un tema d’afluència de gent, d’accés i circulació per les finques (que s’hauria de fer per un camí que no és públic) com també pel fet que preveu una tanca perimetral de 2 metres (un alçada no permesa pel mateix POUM) i envoltada de plantes no autòctones que modificarien substancialment el paisatge. D’altra banda, assenyalen a més que els perjudicis que pogués comportar als conreus adjacents i d’un aparcament, tampoc estan admessos en l’actual POUM.

El sindicat, que compta amb el suport de la pagesia professional de la zona, considera que “els horts lúdics s’han de situar a prop del nucli urbà, amb vials públics per accedir-hi, sense que la seva activitat pugui interferir l’agricultura professional”. En aquest sentit, el sindicat exigeix a l’Ajuntament que exposi ubicacions alternatives dins del municipi en sòls classificats com a urbanitzable no delimitat (SUD) o en sòl no urbanitzable de protecció preventiva.

Unió de Pagesos lamenta que l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni “hagi fet cas omís” a les peticions del sindicat d’enviar-li el document d’anàlisi d’afectacions agràries que el Departament d’Acció Climàtica va requerir al consistori. També, demana al mateix Departament que elabori el seu informe perceptiu respecte l’anàlisi d’afectacions agràries del projecte, com mana la Llei d’espais agraris.

L’entitat creu que aquest tipus de projectes que comporten una microparcel·lació del sòl, “es tradueixen en una especulació en el preu de la terra“. I apunten que aquest cas no és una excepció perquè l’Ajuntament preveu pagar 6.000 € anuals pels 6.000 m2 arrendats, quan  l’arrendament anual per una vessana (2.187 m2) difícilment supera els 100 € anuals. Per tant, el preu de mercat d’aquest arrendament no només no hauria de superar els 300 €, sinó que suposa un sobrecost molt desproporcionat que ha d’assumir la ciutadania de Calonge i Sant Antoni.

unió de pagesos

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Calonge i Sant Antoni activa el servei 24/7 a la deixalleria municipal

Per poder accedir a la deixalleria fora de l’horari habitual, es pot obrir la porta d’accés amb un codi vinculat al document d’identitat del titular de la taxa d’escombraries.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -