21.2 C
Pals
Divendres, 2 juny 2023
- Publicitat -

Uns 30 veïns de Palamós es manifesten amb els seus gossos a la platja per reclamar-hi un espai, adequat a les mascotes

De moment, l'Ajuntament només els n'ha ofert una que consideren "aïllada" i que està "plena de pedres i deixalles"

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Una trentena de veïns de Palamós s’han manifestat aquest diumenge amb els seus gossos per la platja de Palamós. Ho han fet malgrat que està prohibit i conscients que s’exposaven a una sanció per part de l’Ajuntament. El motiu és exigir al consistori que habiliti una platja dedicada als animals i que sigui “adequada”. I és que de moment l’Ajuntament només els ha ofert la platja de Pere Grau, un espai que consideren allunyat i “ple de pedres, canyes i deixalles”. Remarquen que també que hi ha una colònia de gats i asseguren que habilitar un altre espai seria “més fàcil i més econòmic” que intentar condicionar la platja de Pere Grau. De moment, ja han avisat que cada diumenge es manifestaran, encara que estigui prohibit.
Aquest diumenge al migdia els protagonistes a la platja de Palamós eren els gossos. Acompanyats dels seus amos –una trentena- han jugat a la sorra i s’han banyat, malgrat que està prohibit i uns cartells, a tocar del passeig, així ho indiquen. Però els veïns, la majoria membres de l’associació Pet’s freindly Costa Brava, han decidit desobeir l’ordenança de l’Ajuntament per queixar-se, precisament, perquè no tenen un espai “adequat” per a les seves mascotes a la platja.

“Sabem que ens exposem a que ens sancionin. Suposo que primer ens avisarien però nosaltres volem deixar clar que estem absolutament en contra que no es faciliti un lloc on els gossos puguin estar bé, com passa a tantes altres poblacions”, denuncia la portaveu de l’entitat, Toñi Valle.

I és que, de moment, el consistori els ha ofert una zona amb la que no estan d’acord, la platja de Pere Grau. Es tracta d’un indret a tocar d’on comença el dic de recer del port. És una zona acotada, emmarcada pel mur de formigó i les roques del Giber. Durant el darrer any, bona part de la seva superfície l’han ocupada blocs de formigó i pedra que es feien servir per reparar el dic de recer (malmès pel temporal Gloria).

Els veïns expliquen que, d’entrada, l’accés a la platja ja és difícil. Però que un cop a lloc, la zona està plena de pedres, hi costa caminar, hi ha deixalles (com llaunes i vidres trencats), canyes i troncs. “En un espai com aquest, que se’ns expliqui com hi podem caminar o jugar amb els gossos, i ja no parlem de parar-hi tovalloles”, critica Valle.

A més, l’associació diu que en aquest lloc hi viu una colònia de gats. I que just a l’entrada de la platja, un cartell ja alerta que s’hi prohibeix el bany i que, els qui accedeixen a la cala, ho fan sota la seva responsabilitat. “És una burla total”, assegura la portaveu.

Cap incident

La protesta amb prou feines s’ha allargat una hora i els assistents han marxat amb el convenciment que hi tornaran diumenge que ve. “No pensem acceptar aquella platja perquè no és adequada pels gossos i està apartada. Sabem que som un col·lectiu petit, però seguirem protestant”, ha reblat Valle.

No és definitiu, i es condicionarà

L’Ajuntament de Palamós explica que la decisió no és definitiva i que, en tot cas, si tira endavant i s’aprova per ple, la platja de Pere Grau es condicionarà. “Hem fet la proposta, però actualment aquest no és un lloc perquè hi puguin anar els animals de companyia”, admet el regidor de Medi Ambient, Xavier Lloveras.

Lloveras recorda que la proposta va rebre l’aval de la comissió de seguiment de l’ordenança, i que hi ha entitats animalistes que la veuen bé. Ara, el regidor també avisa que abans l’espai no s’obri com a platja per a mascotes, caldrà fer-hi actuacions.

Unes actuacions que Valle critica perquè considera que seria “molt més econòmic” habilitar un espai a la platja, ja que només s’hauria de delimitar l’espai, posar cartells informatius, unes dutxes i accés a les persones amb mobilitat reduïda.

Cal tenir en compte que si finalment s’aprova la proposta de l’Ajuntament, no hi haurà cap zona de bany per a gossos fins que estigui preparada la platja de Pere Grau

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

El PP de Palamós no aconsegueix els vots necessaris per entrar al consistori en la revisió de vots de la JEZ

Així, VOX, amb la candidatura de Cristina Ruz, aconsegueix representació a Palamós. 
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -