8.8 C
Pals
Dimarts, 28 novembre 2023
- Publicitat -

Urbanisme dictamina que la zona industrial de Palamós ha de respondre a una “necessitat manifesta”

El Departament de Territori creu que té efectes "significatius" sobre el medi ambient i demana una avaluació ambiental

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Comissió d’Urbanisme de Girona s’ha mullat sobre el polèmic projecte de zona industrial al sector de la Pietat, a l’entorn de la fàbrica Hutchinson de Palamós. Segons ha sabut Ràdio Capital, aquest organisme de la Generalitat demana que el nou sòl industrial respongui a una “necessitat manifesta” a la zona, i que en cap cas afecti els connectors biològics. Ho diu en un informe a petició de l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental.

L’informe reconeix que la nova delimitació del sector “no contradiu les determinacions del Pla territorial parcial de comarques gironines”. Tot i això, dictamina que el projecte ha de respondre “a una necessitat manifesta de nou sòl industrial en aquest indret”. També diu que “en cap cas” ha d’afectar els connectors entre les Muntanyes de Begur, l’espai del Castell de Cap-Roig i el Massís de les Gavarres.

A més, el director dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat a Girona, Pere Saló, ha emès un informe que demana sotmetre el projecte a una “avaluació ambiental estratègica ordinària”, ja que creu que té efectes “significatius” sobre el medi ambient.

Una sentència del TSJC va obligar el municipi a replantejar-se les previsions industrials. L’alt tribunal català va anul·lar els tràmits urbanístics previstos al POUM de l’any 2008, que contemplava desenvolupar sòl industrial al sector de la Pietat. El govern palamosí (ERC i CiU) insisteix en la zona, però amb una proposta que redueix l’àmbit a 25 hectàrees, la meitat de l’anterior projecte. El principal grup de l’oposició, el PSC, veu amb bons ulls la proposta de l’equip de govern. Fa poques setmanes, però, la CUP va presentar al·legacions contra aquest projecte.

L’Associació Palamosina d’Empresaris Industrials, per la seva banda, va reclamar que es desencallés la zona industrial. De fet, els empresaris demanaven que s’accelerés. L’entitat considera que el projecte que el govern municipal vol impulsor s’adapta a les necessitats i és respectuós amb el medi ambient.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Dimarts fresc i bàsicament asolellat

Dimarts que no ens portarà gaire notícies meteorològiques. Ahir a la tarda ens va acabar de passar una cua de front i pot ser el que sigui una més noticiable d’avui. Només tindrem algun núvol residual, però bàsicament tindrem un dia bastant asolellat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -