15.3 C
Pals
Dimarts, 30 maig 2023
- Publicitat -

Vall-llobrega es mobilitza per una escola nova i talla la C-31

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Més d’un centenar de cotxes han tallat aquest divendres a la tarda la carretera C-31 a l’alçada de Vall-llobrega en direcció Palafrugell, per dir prou als barracons i exigir a Ensenyament una data per a la construcció d’un nou centre d’educació infantil i primària. 

L’Escola Vall-llobrega fa 12 anys que està en barracons i les famílies han dit prou i han decidit passar a l’acció, amb una concentració convocada per l’AMPA i amb el suport de l’Ajuntament, la comunitat educativa i els habitants del poble.

Un instant de la marxa lenta per la C-31. Foto: AMPA.

Tal com com va explicar en una entrevista a Ràdio Capital la presidenta de l’AMPA, Carme Montoto, l’escola funciona amb mòduls prefabricats des de la seva construcció l’any 2005. El 2010 es va arribar a licitar i adjudicar el projecte de construcció, però amb la crisi i les retallades va quedar aturat. Des d’aleshores, el Departament d’Ensenyament no ha donat resposta a la reclamació insistent de l’Ajuntament i les famílies. El Govern ho justifica per la manca de recursos i per diferents criteris de priorització, que han anat canviant al llarg dels anys. Des de l’AMPA i la direcció de l’escola expliquen que els barracons ja eren de segona mà quan els van instal.lar i ara passats 12 anys presenten molt males condicions: goteres, filtracions, rovell, pudors, corrents d’aire, aïllament molt deficient, etc.

A banda dels problemes derivats de l’envelliment dels mòduls, l’escola té mancances estructurals des del seu inici. L’escola no es va dissenyar com a tal sinó que s’hi van anar afegint mòduls a mesura que les necessitats creixien, de manera que el disseny d’espais és totalment deficient i dificulta la tasca d’ensenyament-aprenentatge: no hi ha espais polivalents on fer-hi les activitats conjuntes i per tant s’han de fer sempre a l’aire lliure, no hi ha zona coberta per passar d’un mòdul a l’altre, la sala de mestres és de la mida d’un despatx i compartida amb administració, el menjador és massa petit i la sonoritat de l’espai no és adequada, etc.

Famílies i alumnes participants a la mobilització. Foto: AMPA.

El principal argument del Departament en aquests moments és el factor demogràfic, que va a la baixa a tot el territori, però Vall-llobrega ho qüestiona perquè el un municipi no ha parat de créixer en els darrers 15 anys i té una alta demanda de vivenda. El cens actual de Vall-llobrega és de 946 habitants i, segons explica l’alcalde Rufino Guirado, ja hi ha un pla urbanístic per a la construcció de 177 noves vivendes en els propers anys.

En les properes setmanes l’AMPA té previst fer arribar un informe al Departament amb un recull d’arguments perquè es prioritzi la construcció de l’escola Vall-llobrega — demografia, degradació dels moduls, mancances estructurals i eficiència energètica. Després de la mobilització i amb la redacció d’aquest informe, esperen poder tenir una trobada amb responsables de Serveis territorials i obtenir una resposta.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

091 – 29 de maig amb Lluís Puig

Lluís Puig, alcalde de Palamós, ens ha visitat avui al 091. L'hem fet parlar a cor obert. Se n'ha...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -