19.1 C
Pals
Dimecres, 31 maig 2023
- Publicitat -

Verema solidària

Els camins del vi són infinits. El teixit social, o sigui, els lligams entre persones que pot arribar a generar la viticultura, l’enologia o un simple tast de vins és impressionant però no del tot evident. Cal un xic d’esforç per comprendre que una copa de vi va, o pot anar, molt més enllà que el fet plaent de beure-se-la.

Us vull parlar de solidaritat. El vi és industria, és artesania, llocs de treball, relacions comercials, cultura, territori, tradició, polèmica… poesia, alcohol… el vi és un conjunt complex de mil cares i racons. I també és solidaritat.

Davant meu tinc una copa de Xarel·lo solidari 2018. Un vi amb un toc brisat per la maceració de les pells del raïm. Un vi intens, molt característic del xarel·lo del Penedès: amb peres, pomes i una part cítrica que el fa viu protagonitzada per la llimona. Un vi ideat per en Roc del Celler Gramona.

Xarel·lo Solidari 2018 és un dels vins de Verema Solidària, una iniciativa que neix amb l’objectiu de recolzar projectes socials que lluiten contra la pobresa i l’exclusió social al territori català.

Cada finals d’agost fins a primers d’octubre tenim la oportunitat de participar en una verema, de diferents cellers, collir el raïm a mà, aprendre el processos d’elaboració del vi, dinar… i, sobretot, aportar un granet d’humanitat en un món cada vegada menys humà.

Darrera aquesta iniciativa hi ha la idea de Rubén Parera, viticultor i amic, i un equip de professionals de la comunicació i el cooperativisme modern que evoquen feina i imaginació en aquest projecte.

Podem col·laborar-hi fent-hi aportacions econòmiques, comprant vi solidari o anant a la verema. Jo en soc. Gràcies.

Temps de lectura: < 1 minuts

Més àudios