22.4 C
Pals
Diumenge, 1 agost 2021
- Publicitat -

VÍDEO: Com ha estat el Ball de l’Àliga de la Bisbal aquest 2020?

Aquest any no es pot celebrar a la plaça Major, però sí que s'ha pogut fer a porta tancada, amb les persones que van assistir a la missa i retransmès per les xarxes socials.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

L’Ajuntament de La Bisbal ha compartit el vídeo i fotografies del Ball de l’Àliga que s’ha fet aquest any dins de l’Església de Santa Maria. Aquest any no es pot celebrar a la plaça Major, però sí que s’ha pogut fer a porta tancada, amb les persones que van assistir a la missa i retransmès per les xarxes socials.

Així doncs, l’àliga va poder oferir el seu ball en honor a la patrona i al públic assistent. Les imatges han estat cedides per Anna Pascual i el vídeo cedit per Xevi Codolà.

L’àliga de la Bisbal és la més antiga que es conserva a Catalunya: la primera referència es troba al dietari d’una família pagesa, els Anglada de Fonteta: el 15 d’abril de 1619.

L’àliga vol representar el poder municipal. Com a element festiu de poder, ha estat tradicionalment l’encarregada d’honorar el visitants o autoritats. Segons expliquen, el més gran honor que podria rebre un convidat a la vila, era enviar-li l’Àliga i dedicar-li el seu ball.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Estudi per valorar l’impacte de la nàutica recreativa a les Illes Medes i a la Costa del Montgrí

L'objectiu és valorar l’impacte que la Nàutica recreativa, té a la Reserva Natural Marina de les Illes Medes i la Costa del Montgrí i més especialment a les praderies protegides de Posidònia que habiten a la nostra costa
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -