VÍDEOS INÈDITS: Així era el Palamós de 1930

És un patrimoni inèdit que mostra la vida quotidiana del Palamós de fa gairebé un segle

- Publicitat -

El Servei d’Arxiu Municipal de Palamós ha estrenat el muntatge audiovisual “Els gegants de Palamós a la festa del Corpus, celebracions escolars i la Fosca als anys 20” , un documental publicat pel SAMP amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, que va ser el passat 27 d’octubre.

És un patrimoni inèdit que mostra la vida quotidiana del Palamós de fa gairebé un segle.

El muntatge, de 38 minuts de durada, és un recull de diverses pel·lícules dels anys 1929-1930 aproximadament, enregistrades per la família Escoruela Vidal i que formen part del fons Escoruela. En les imatges enregistrades es pot veure com es celebrava la festa del Corpus, amb la presència dels gegants i capgrossos, les festes escolars en el pati del Col·legi dels Germans de la Doctrina Cristiana de Palamós (La Salle), els moments de lleure de les alumnes en el Col·legi de les Germanes Carmelites (Vedruna) de Palamós, i una sortida familiar a la platja de la Fosca.

Aquests són uns materials gràfics inèdits que conformen el patrimoni audiovisual de Palamós i que han estat cedits per la família Escoruela Vidal a l’Ajuntament de Palamós. Precisament aquest any 2020 s’ha rebut més material que ha permès enriquir el fons, i part d’aquest darrer material es podrà veure en el muntatge que es publicarà demà 7 de novembre.

El material filmat s’ha acompanyat, en la seva part no sonora, de música creada especialment per a l’ocasió pel pianista i compositor Ferran Aran.

- Publicitat -