17.5 C
Pals
Dijous, 28 setembre 2023
- Publicitat -

Volen recuperar l’antiga façana de la Planassa

Segons ha informat Ràdio Palamós, el projecte proposa fer arribar el mar a la zona on actualment hi ha els aparcaments

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Al llarg dels anys la Planassa ha sofert un procés d’urbanització que ha distorsionat l’aspecte de Palamós, que ha anat guanyant terreny al mar. Doncs, tal com ha publicat Ràdio Palamós, un grup d’empresaris del municipi, amb el suport de l’associació de comerciants Fecotur, han proposat recuperar l’aspecte original de quan el mar arribava a l’antiga façana marítima de la Planassa.

En aquest sentit, l’arquitecte, Àngel Lapedra, un dels impulsors de la proposta consisteix en substituir l’asfalt de l’aparcament de la Planassa per aigua i recuperar la imatge original del municipi. Així doncs, volen potenciar l’atractiu marítim de la zona i convertir-la en una de les més atractives de la Costa Brava. També, gràcies a potenciar el patrimoni arquitectònic i històric.

 

L’empresari nàutic, Xavi Tur, també ha exposat que cal un canvi de concepte. Convé, diu, que els palamosins i les palamosines concebre Palamós com un poble mariner.

 

Tanmateix, una de les preocupacions pels visitants a la vila és l’eliminació de la zona d’aparcament. Doncs, Àngel Lapedra, ha argumentat que la proposta preveu reubicar les places dels dos aparcaments actuals a altres llocs. En concret, als terrenys de la Pedrera, al vial del Port i al tram inicial del passeig del Mar, que seria soterrat.

 

Pel que fa al finançament del projecte, el president de l’associació de comerciants Fecotur, ha ressaltat, també a Ràdio Palamós, que comptarien amb una subvenció del 50% per part del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), una del 25% de la Diputació de Girona i, la resta, esperen que provingui de l’Ajuntament de la vila i de Ports de la Generalitat. I és que la proposta ha tingut molt bona acollida. En especial, perquè tindria beneficis mediambientals, de sostenibilitat i de recuperació de patrimoni.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Fila Indie 3×03 – 27 setembre 2023

TRACKLIST – ESPECIAL HEARTSTOPPER GABRIELLE APLIN – NEVER BE THE SAME FITZ AND THE TANTRUMS – OUT OF MY LEAGUE TEGAN AND...
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -