5.7 C
Pals
Dissabte, 3 desembre 2022
- Publicitat -

Xevi Cortadellas: “Després de 5 anys la Fira Indilletres vol ser un motor per promoure la cultura”

Ahir es va donar a conèixer la programació i la quarantena d’activitats que tindran lloc en la cinquena edició de la Fira Indilletres de la Bisbal d’Empordà. L’edició d’enguany se celebrarà durant el primer cap de setmana de desembre, durant els dies 3 i 4, concretament. Per endinsar-nos una mica més en aquesta programació i en la celebració del cinquè aniversari de la Fira Indilletres ens ha visitat al Supermatí el seu president, Xevi Cortadellas.

El president de la Fira explica que durant aquests anys han anat creixent exponencialment les activitats, els actes, les editorials i el públic que s’acosta fins la Fira Indilletres. Xevi Cortadellas, a més, destaca que com a fira literaria han crescut en la mesura perfecta, amb un creixement sostingut.

La Fira Indilletres beneficia a una població com la Bisbal perquè el públic allarga la seva estada a la fira per gaudir de les diverses activitats que es desenvolupen al llarg del cap de setmana. Xevi Cortadellas explica que durant el temps que dura la fira s’organitzen diverses activitats, debats, actuacions i actes, a part de comptar amb més de 160 metres d’expositors de llibres.

Una de les activitats que destaca són els debats. Enguany la Fira Indilletres vol posar en relleu la situació del català en diversos àmbits com les xarxes socials, el cinema o Internet. En definitiva, Xevi Cortadellas explica que els debats se centraran principalment en quina és posició del català i l’ús que en fa la societat. Tot i això, opina que no hem de ser tan pessimistes a l’hora de valorar la situació actual del català.

Xevi Cortadellas recorda que, a part dels debats, es donaran a conèixer els guanyadors de tres premis, es faran diverses presentacions de llibres i es podrà veure una obra de teatre al Teatre Mundial. La funció és Acorar de Toni Gomila, un monòleg que es va estrenar l’any 2011.

Des de la Fira d’Indilletres saben que és important reconèixer totes les varietats dialectals del català i els usos que se li donen a diverses zones. Per això, l’obra de teatre, diversos debats i actuacions musicals se centraran en les diverses varietats dialectals del català. Xevi Cortadellas, reconeix la importancia de mostrar tota aquest àmpli ventall de la llengua catalana.

En definitiva, Xevi Cortadellas afirma que la Fira Indilletres vol ser un motor pels autors i editors que decideixen promoure la cultura, sobretot en català.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios