23.2 C
Pals
Dijous, 21 setembre 2023
- Publicitat -

Zeta Figa: “Alguns dels personatges de Gent de Solana podrien haver acabat en un psiquiàtric, però la gent del poble les acollia i els contenia.”

L’escriptora baix-empordanesa Zeta Figa va passar pel Supermatí de Ràdio Capital per parlar-nos del seu nou llibre “Gent de Solana”.

En una entrevista realitzada per Marc Clapés, ens va explicar que aquesta obra va sorgir d’un treball de l’Aula d’escriptura de Girona, dins d’un curs de ficció. “Jo tenia al cap certes persones de la Bisbal que van marcar la meva infància. Eren persones molt particulars i marcaven la diferència del que era més personal.”

En el llibre retrata com era la societat de fa uns anys, segons ella molt menys individualista, que es preocupava per les minories marginals. “Alguns d’ells podrien haver acabat en un psiquiàtric, però la gent del poble les acollia i els contenia.”

Ens va parlar sobre la gent solitària que vivia del que els hi donava les Gavarres que es deixava veure per la Bisbal de forma esporàdica, però no necessitaven el contacte diari amb el poble per subsistir. Segons Zeta, això ara mateix costa molt de veure.

Solana és el nom fictici de la capital del Baix Empordà. L’autora ho considera un nom en clau. El llibre va ser presentat aquest passat dissabte a la biblioteca Lluïsa Duran de la Bisbal d’Empordà i va comptar amb Jordi Pujol, professor de l’Aula d’Escriptura de l’Ajuntament de Girona.

Temps de lectura: < 1 minuts

Més àudios