La Fundació Ernest Morató ha estat l’encarregada d’organitzar “Ortega Monasterio entre cultures” a l’auditori del Museu del Suro de Palafrugell. Un esdeveniment en motiu del centenari del naixement del compositor José Luís Ortega Monasterio a qui se l’hi ha rendit homenatge per la seva obra i l’eclosió i difusió de l’havanera contemporània.

L’acte ha començat a les set de la tarda amb l’objectiu de reconèixer la importància de l’obra del compositor. En eclosió de l’havanera, la seva labor incansable per difondre el gènere i fer-lo arribar a tots els públics.

Doncs, l’acte ha començat amb el parlament del periodista Genís Sinca qui ha fet un recorregut per la vida de l’artista amb una glossa bibliogràfica. A continuació, s’ha desenvolupat una taula rodona amb diversos convidats: Carles Casanovas, component del grup Port Bo; José Luís Blázquez, biògraf d’Ortega Monasterio; Leopoldo Ortega-Monasterio, el fill, i Josep M. Pla, component del grup Cavall Bernat.

Finalment, desprès del torn de paraules del públic, el grup Port Bo i la soprano Alba Ortega-Monasterio, néta del compositor, han interpretat unes quantes peces del mestre d’havaneres.