17.6 C
Pals
Diumenge, Setembre 22, 2019
  • Notícies

Es canvia l’empresa constructora del nou pavelló de Torroella

Es preveu que el projecte estigui acabat dos mesos més tard del previst però, a punt per la seva inauguració la temporada 2019-2020

El més llegit

Incidències i actes suspesos al Baix Empordà per les fortes tempestes

Consulta la recopilació de dades, incidències i actes suspesos a causa de les tempestes d'aquest dissabte.

🔴VIDEOS: imatges dels impressionants aiguats arreu de l’Empordà

Imatges de les inundacions ocasionades pels aiguats d'aquest dissabte al Baix Empordà

Mor ofegat pels aiguats un home en uns baixos d’un local a Platja d’Aro

La víctima, que dormia al local amb el permís del propietari, ha quedat atrapat per l'aigua

El delegat del Govern de la Generalitat a Girona visita Santa Cristina d’Aro

El delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, va realitzar ahir a la tarda una visita institucional al municipi de Santa Cristina d’Aro, essent rebut per l’alcaldessa, Lourdes Fuentes, i els tinents d’alcalde Josep Xifra i Jaume Quintana

Ciutadans Torroella de Montgrí demana la dimissió del regidor de la CUP per “amenaçar” el Cos de Policia Nacional a través de twitter

El cupaire ha demanat disculpes a través de les xarxes socials destacant que la seva intenció no era "ofendre ni ferir sensibilitats"

La construcció del nou pavelló de Torroella de Montgrí s’acabarà dos mesos més tard del que estava previst. Aquest retard es deu a un problema que ha tingut l’empresa constructora que va iniciar la construcció tres mesos ençà. No obstant això, ja s’ha adjudicat aquesta tasca a una de nova: Rubau Tarrés.

El retard es deu a les clàusules del procés administratiu que l’ajuntament i l’empresa que s’encarregava del projecte a la zona esportiva han hagut de desenvolupar. Doncs, perquè la nova llei de contractes estableix que cal fer un concurs de creditors per fer una contractació nova.

El concurs de creditors és una de les opcions que té una empresa quan són insolvents o estan a punt de ser-ho. En concret, es dona quan no poden pagar les despeses que suposa el projecte. És per això, que l’ajuntament del municipi va demanar la seva renuncia i doncs, l’empresa en qüestió la va presentar, just el dia següent.

En aquest sentit, el regidor d’urbanisme de la vila, Jordi Colomí, ha explicat que tot i que, no es pogués fer un canvi de contractació immediat, el canvi d’empresa constructora agilitzava el projecte. Per això, des de l’ajuntament van decidir optar per aquesta via. Així, ha afegit que aquesta resolució ha esdevingut clau en tant que es tiri el projecte endavant amb un retard no més enllà de dos mesos.

Colomí doncs, ha destacat que aquest inconvenient no els ha afectat com podria haver estat. De fet, preveien acabar el pavelló entre els mesos d’abril i maig de l’any que ve però, la inauguració estava prevista cara el setembre, per l’inici de la temporada 2019-2020.

 

Doncs, el retard de dos mesos no afectaria la inauguració de la nova temporada i en principi, el setembre de l’any que ve, els torroellencs i torroellenques gaudiran del nou pavelló de la zona esportiva de la vila.

LA LLEI CONCURSAL

La detecció del problema i el desenvolupament del concurs permetrà avantatges, sobretot a l’empresa que s’encarregava del projecte. I és que, s’ha actuat abans que es produïssin impagaments.

Per altra banda, el concurs ha permès que els deutes de l’empresa insolvent quedin temporalment suspesos i disposi d’un temps per recuperar-se. A més, que el conveni amb creditors sol preveure una reducció de deute que permetria que l’empresa seguís funcionant sense estar obligada a tancar.

Últimes notícies

Mor ofegat pels aiguats un home en uns baixos d’un local a Platja d’Aro

La víctima, que dormia al local amb el permís del propietari, ha quedat atrapat per l'aigua

Denuncien a l’Audiència Nacional a Carles Ventura (CUP) per “amenaces”

L'acusen de "legitimar el terrorisme" fruit d'un tuit, posteriorment esborrat, on Ventura els deia "a mirar sota el cotxe"
audio

La Llista – 21 setembre 2019

Si t'has perdut La Llista de Capital ja pots tornar-la a escoltar! Avui hem estrenat 5 novetats i Ed Sheeran ha tingut una bona notícia!
audio

Factoria d’estiu – 21 setembre 2019

Darrera edició estiuenca del Factoria amb l'Àlex Mata! Avui hem tornat a sortir al carrer a preguntar a la gent per la seva cançó estiuenca.
audio

Cocodril Club – 21 setembre 2019

Ja pots recuperar el Cocodril Club d'aquesta setmana! El programa revival de l'Albert Malla, un clàssic de Ràdio Capital.

Més notícies