Pavelló municipal de Torroella de Montgrí. Imatge extreta del web de l'ajuntament del municipi.

La construcció del nou pavelló de Torroella de Montgrí s’acabarà dos mesos més tard del que estava previst. Aquest retard es deu a un problema que ha tingut l’empresa constructora que va iniciar la construcció tres mesos ençà. No obstant això, ja s’ha adjudicat aquesta tasca a una de nova: Rubau Tarrés.

El retard es deu a les clàusules del procés administratiu que l’ajuntament i l’empresa que s’encarregava del projecte a la zona esportiva han hagut de desenvolupar. Doncs, perquè la nova llei de contractes estableix que cal fer un concurs de creditors per fer una contractació nova.

El concurs de creditors és una de les opcions que té una empresa quan són insolvents o estan a punt de ser-ho. En concret, es dona quan no poden pagar les despeses que suposa el projecte. És per això, que l’ajuntament del municipi va demanar la seva renuncia i doncs, l’empresa en qüestió la va presentar, just el dia següent.

En aquest sentit, el regidor d’urbanisme de la vila, Jordi Colomí, ha explicat que tot i que, no es pogués fer un canvi de contractació immediat, el canvi d’empresa constructora agilitzava el projecte. Per això, des de l’ajuntament van decidir optar per aquesta via. Així, ha afegit que aquesta resolució ha esdevingut clau en tant que es tiri el projecte endavant amb un retard no més enllà de dos mesos.

Colomí doncs, ha destacat que aquest inconvenient no els ha afectat com podria haver estat. De fet, preveien acabar el pavelló entre els mesos d’abril i maig de l’any que ve però, la inauguració estava prevista cara el setembre, per l’inici de la temporada 2019-2020.

 

Doncs, el retard de dos mesos no afectaria la inauguració de la nova temporada i en principi, el setembre de l’any que ve, els torroellencs i torroellenques gaudiran del nou pavelló de la zona esportiva de la vila.

LA LLEI CONCURSAL

La detecció del problema i el desenvolupament del concurs permetrà avantatges, sobretot a l’empresa que s’encarregava del projecte. I és que, s’ha actuat abans que es produïssin impagaments.

Per altra banda, el concurs ha permès que els deutes de l’empresa insolvent quedin temporalment suspesos i disposi d’un temps per recuperar-se. A més, que el conveni amb creditors sol preveure una reducció de deute que permetria que l’empresa seguís funcionant sense estar obligada a tancar.