15.1 C
Pals
Divendres, 26 abril 2024
- Publicitat -

Cap de setmana passat per aigua

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Divendres força tapat,  clarianes transitòries al llarg del matí, però l’arribada d’un front al final del dia deixarà el cel cobert i portarà pluja pel cap de setmana. La temperatura anirà dels 9 ºC de mínima fins als 15 ºC de màxima.

Les precipitacions començaran entre la nit de divendres i matí de dissabte. La jornada de dissabte serà plujosa amb la formació d’una baixa a la mediterrània que impulsarà vent inicialment del sud-est, girant a nord-est i provocant alteració marítima amb maregassa. El termòmetre patirà poca amplitud tèrmica amb una temperatura entre els 10 ºC i 13 ºC. La pluja en general serà d’intensitat feble, però localment es poden produir moments de més intensitat i el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de perill per intensitat de precipitació que pot superar els 20 mm en 30 minuts al Baix Empordà.

L’episodi de pluja continuarà diumenge acompanyat de vent de llevant i alteració de la mar. La pluja no acumularà quantitats tan importants com dissabte, i hi haurà una pausa entre el matí i migdia. La situació d’inestabilitat no desapareix i dilluns encara es poden produir algunes precipitacions, de caràcter més feble i dispers.

Aquest pot ser el primer episodi de pluja important de l’any 2022 al Baix Empordà, sumant entre la nit de divendres i fins dilluns entre 40 i més de 80 mm (consulta el balanç provisional de pluja al Baix Empordà). I estem pendents també d’una segona depressió que ens pot afectar de forma activa a partir de mitjans de la setmana que ve. Així que cap de setmana de paraigües i molt probablement la setmana vinent el continuarem necessitant.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Clàudia Crehuet: “Amb la trobada d’autocaravanes volem promocionar el nostre entorn natural”

Aquest cap de setmana Santa Cristina d'Aro acull una trobada d'autocaravanes. L'objectiu és donar a conèixer el municipi i contribuir a la dinamització comercial i turística.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -