23.9 C
Pals
Dilluns, 15 juliol 2024
- Publicitat -

Es projecten 15 cases de luxe a la zona d’Aigua Xelida

El pla de millora urbana ha estat aprovat inicialment amb els vots de l'equip de govern i de Ciutadans

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El consistori de Palafrugell ha decidit iniciar la projecció de 15 cases de luxe a Aigua Xelida. s’ha presentat un pla per la construcció d’aquests 15 habitatges a la mateixa parcel·la on, fins al 2018, s’hi estava construint el projecte Aiguacel. L’obra va quedar aturada perquè es va procedir a una tala indiscriminada d’arbres.

Una altra empresa promotora preveu tornar-hi a construir. El consistori ha assegurat que el projecte que es planteja és menys lesiu que l’anterior. Això es deu a que es retalla a més de la meitat el nombre de construccions previstes, segons informen des de Ràdio Palafrugell.

L’aprovació al consistori

Ja s’estàn projectant unes noves construccions de luxe a la zona. Abans, però, el Pla Director Urbanístic estableix que cal fer un Pla de millora urbana. Això és el que es va aprovar inicialment al ple municipal d’aquest dimarts. Tal com recullen a Ràdio Palafrugell, el regidor d’urbanisme, Jaume Palahí, afirma que és una modificació molt significativa respecte al pla que hi havia abans de la suspensió d’obres.

Hi haurà onze parcel·les unifamiliars, i quatre de bifamiliars. Per tant, són 15 habitatges els que es projecten. A més, el nou pla proposa tres espais. El primer espai és el més proper a la carretera, on es construiran les cases. Aquestes quedaran a peu de carrer i es construiran enfocades cap avall. En la segona part s’hi podran construir piscines i espais similars. Tot i això, la tercera part, que es troba més propera al mar, no podran patir cap canvi.

El pla també preveu que es tornin a plantar tots els arbres talats il·legalment el desembre de 2018, quan es va aturar l’anterior obra. Aquest nou pla es va aprovar amb els vots de l’equip de govern i de Ciutadans. El seu regidor, Joan Farré, va apostar per aquest pas endavant per resoldre una situació que ja és prou complicada.

El PSC, amb el seu regidor, Xavier Rangel, va abstenir-se ja que hi havia punts en els quals el seu partit no hi estava d’acord. Pel que fa a Palafrugell en Comú, van decidir votar en contra. El regidor del partit, Alfons Rius demanava modificar el POUM, ja que no es permet construir en llocs amb més d’un 30% de pendent.

Aquest últim punt, justificat pel regidor d’urbanisme, és que tot i que la zona d’Aigua Xelida es troba en un pendent de més del 30%, és un pla urbanístic que s’havia fet abans de l’aplicació d’aquesta normativa del PDU. Per tant, hi ha la possibilitat d’edificar a la zona.

L’espai a Aigua Xelida

L’espai on es vol reiniciar aquesta construcció és la finca que queda just davant de la rotonda final abans de baixar cap a l’entrada d’Aigua Xelida. Allà s’hi havia de construir una trentena d’habitatges de luxe, però les obres es van aturar a causa de la tala indiscriminada d’arbres que es va fer.

L’ajuntament va considerar que aquesta acció era il·legal, perquè les tasques de tala i neteja van començar sense cap permís. Així, el consistori va presentar una denúncia que va acabar en expedient. Els promotors van presentar un contenciós contra l’aturada de les obres que encara no ha quedat resolt.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Gregory Porter, un bri de llum a l’escenari de Porta Ferrada

Tal com va dir just començar el concert el mateix protagonista de la nit, el port de Sant Feliu...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -