Riu Ter
Observadors al Riu Ter | Imatge del CERM

Un any més, des de diferents entitats i organismes vinculats al riu Ter, s’ha dut a terme un cens dels ocells que hivernen al curs del riu, al seu pas per les comarques del Ripollès, Osona, La Selva, el Gironès i el Baix Empordà. A la comarca baix empordanesa se n’han comptabilitzat uns 160 animals mentre que a tot el riu s’hi han sumat 5.276.

Un dels ocells més vistos a la zona del Baix Empordà és el Corb Marí Gros. Com ha fet públic l’estudi, s’acostumen a aplegar als capvespres, permeten un recompte més exacte. Tot i això, aquesta xifra, d’uns 57 corbs marí gros, ha disminuït en comparació a l’any anterior. Aquesta dada confirma una davallada a nivell del país, com es preveia des dels darrers anys. El motiu del descens però es desconeix.

Un altra animal és l’agró blanc, una espècie molt escassa en els últims anys, i que actualment segueix augmentant les seves xifres. A la comarca d’Osona ha acollit els 18 exemplars, una dotzena al Gironès, i només dos al Baix Ter.

Pel que fa a les gavines, cal destacar que de nou el gavià argentat és el més abundant, amb un mínim de 800 exemplars al llarg del riu. Al Gironès hi han hivernat una trentena de gavines vulgars, mentre que al Baix Empordà n’han estat dues. El gavià fosc, per contra, ha estat escàs, amb només un exemplar al Gironès en tot el riu Ter.

En pots consultar el llistat amb tots els ocells al riu Ter a la comarca del Baix Empordà aquí.

[infogram id=”3d609433-5a91-4d00-9fb7-0ad378e4c9f8″ prefix=”bB5″ format=”interactive” title=”Ocells hivernen al riu Ter al Baix Empordà”]