10.1 C
Pals
Dissabte, 6 juny 2020

Organitzadors i tècnics de casaments del Baix Empordà lamenten ser els oblidats de la gestió governamental de la desescalada

El Govern ha confirmat que permetrà que en els territoris que entrin a la fase 2 es puguin celebrar casaments seguint les mesures de seguretat

El més llegit

Tres joves creen el Begur Cinema Brava, un festival pioner d’autocine, música i activitats esportives

Àlex Cruylles, Patricia Serra i Matu Marsicano, tres joves de Barcelona que s'han trobat confinats a Begur, han impulsat...

La Bisbal, Palamós i Sant Feliu: les seus de la selectivitat al Baix Empordà

Aquest any excepcionalment, els i les estudiants de batxillerat del Baix Empordà no aniran a Girona a fer la selectivitat: es volen evitar desplaçaments i aglomeracions.

Ja es pot participar a les activitats enoturístiques dels cellers Brugarol (Palamós), Clos d’Agon (Calonge) i Mas Geli (Pals)

Setze cellers de l’Empordà van reiniciar les seves activitats enoturístiques l’1 de juny, data de la fase 2 a...

JxCat Palamós critica que ERC agraeixi “les forces de seguretat de l’Estat” per la seva feina

La formació de Junts per Catalunya critica que Esquerra hagi votat a favor d'una moció de Ciutadans per reconèixer la feina durant la lluita contra el coronavirus a "les forces i cossos de seguretat"

El Govern ha confirmat que permetrà que en els territoris que entrin a la fase 2 es puguin celebrar casaments, sempre que el nombre dels presents no superi les cent persones quan sigui en espais a l’aire lliure o de cinquanta quan es tracti d’espais tancats i es podran dur a terme en tota classe d’instal·lacions, tant públiques com privades. Durant la cerimònia nupcial s’obligarà a complir amb les mesures de seguretat i higièniques de prevenció establertes per les autoritats sanitàries. Així com amb les celebracions que sorgeixin després d’aquesta i que impliquin alguna mena de servei d’hosteleria i restauració.

Des de Ràdio Capital hem parlat amb dos dels sectors, a banda de les parelles protagonistes del casament, més afectats per la situació de la pandèmia i com afronten la propera fase de la desescalada, que si tot va com es preveu, al Baix Empordà es farà realitat el pròxim 1 de juny.

Miriam Escrivá, wedding planner i gerent de l’empresa Miriam Escrivá, en declaracions a aquesta ràdio, afirmava que no han patit cancel·lacions, però sí ajornaments de cara a 2021 que han afectat una quinzena de parelles i a moltes altres que l’han ajornat a finals d’any. Escrivá indicava que en el seu cas han pogut mantenir la reserva dels mateixos establiments on s’anaven a celebrar els casaments.

La gerent confirma que no tenen pendent la celebració de cap casament durant la fase 2 i estan a l’expectativa de les mesures que aplicarà el govern per gestionar amb la parella la viabilitat d’aplicació de la nova realitat.

També ha confirmat que aquesta fase 2 implica una modificació en l’ideari de casament ja sigui pel distanciament social com pel material a utilitzar i, per tant, molt probablement suposarà un increment del cost de la celebració.

Casament organitzat per Miriam Escrivá | Fotografia cedida a Ràdio Capital per Miriam Escrivá

Tot i això la gerent opina que aquesta situació encara els fa més necessaris per als nuvis a readaptar el casament a aquestes noves circumstàncies i no els ha suposat una pèrdua dels clients d’enguany. Escrivá reafirma que ha sorgit la necessitat d’una associació per reivindicar-se i fer pressió perquè ha estat un dels sectors més abandonats durant la crisi del coronavirus.

Aquesta reivindicació també la fa Rubén Campoy el responsable de SONA, empresa especialista en el sector tècnic i audiovisual per a esdeveniments que lamenta que estiguin tan desemparats i no se’ls tingui en compte.

Campoy explica que en el retorn de celebracions de la fase 2 és incerta les aplicacions de les mesures de seguretat; no tenen clar si es podran fer balls o com s’hauran de fer i això fa que el seu servei pengi d’un fil.

El gerent lamenta la situació viscuda inesperadament donat que el 2020 es plantejava com un bon any amb un alt volum de feina, però en canvi des de la cancel·lació del MOBILE WORLD CONGRESS aquest sector ha estat el que ha anat patint més les conseqüències sense facturar res. Pel que fa als casaments també han vist cancel·lats més de 25. De moment durant aquesta fase 2, SONA només tindrà un servei de casament.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Pas endavant per obrir la nova biblioteca de l’Estartit

La biblioteca de l'Estartit custodiarà el fons Beatles del periodista Josep Maria Francino. Es tracta d'una col·lecció única, segurament de les més importants i extenses del país

GALERIA: Desmantellen una enorme plantació de marihuana al Baix Empordà

Hi havia més de 4.000 plantes de marihuana i una gran infraestructura per mantenir-les

Portaran a la Fiscalia la gestió a Palafrugell Gent Gran durant la crisi del coronavirus

Familiars de residents a Palafrugell Gent Gran han fet un escrit "on es posa en coneixement de la Fiscalia una sèrie de fets que poden ser constitutius de delicte o no"

Els pescadors gironins perden més de 3 milions per la pandèmia del coronavirus

La recaptació en primera venda a les llotges pesqueres catalanes en el període comprès entre el 13 de març i el 16 de maig de 2020 ha estat un 50% inferior a la mitjana de l’obtinguda en el mateix període dels 3 anys anteriors

Finalitzen aquesta setmana les obres al desguàs del rec del Molí de Torroella

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el cap de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a la demarcació territorial de Girona, Àlex Rocas,...

Altres notícies