24.1 C
Pals
Dilluns, 21 setembre 2020

Organitzadors i tècnics de casaments del Baix Empordà lamenten ser els oblidats de la gestió governamental de la desescalada

El Govern ha confirmat que permetrà que en els territoris que entrin a la fase 2 es puguin celebrar casaments seguint les mesures de seguretat

El més llegit

El Ple de l’Ajuntament de Palamós rebutja les propostes de Ciutadans per fer front a l’ocupació d’habitatges

  El Ple de l'Ajuntament de Palamós ha rebutjat aquesta setmana la moció presentada pel grup de Ciutadans, en l'oposició,...

Jutjaran un veí de Palafrugell acusat de traficar amb drogues

L'Audiència de Lleida jutjarà el 23 i 24 de setembre 10 persones acusades de formar part d'una xarxa dedicada...

La Generalitat inverteix 10,5M€ per accelerar el desplegament de fibra òptica a l’Empordà

La Generalitat invertirà 10,5 M€ dels 19,5M€ destinats a les comarques gironines per estendre la fibra òptica a l’Empordà...

Atropellen un duc a la carretera de Palamós a Sant Feliu

El Grup de Natura Sterna ha denunciat que han trobat un duc atropellat a la carretera que va de Palamós a Sant Feliu de Guíxols.

El Govern ha confirmat que permetrà que en els territoris que entrin a la fase 2 es puguin celebrar casaments, sempre que el nombre dels presents no superi les cent persones quan sigui en espais a l’aire lliure o de cinquanta quan es tracti d’espais tancats i es podran dur a terme en tota classe d’instal·lacions, tant públiques com privades. Durant la cerimònia nupcial s’obligarà a complir amb les mesures de seguretat i higièniques de prevenció establertes per les autoritats sanitàries. Així com amb les celebracions que sorgeixin després d’aquesta i que impliquin alguna mena de servei d’hosteleria i restauració.

Des de Ràdio Capital hem parlat amb dos dels sectors, a banda de les parelles protagonistes del casament, més afectats per la situació de la pandèmia i com afronten la propera fase de la desescalada, que si tot va com es preveu, al Baix Empordà es farà realitat el pròxim 1 de juny.

Miriam Escrivá, wedding planner i gerent de l’empresa Miriam Escrivá, en declaracions a aquesta ràdio, afirmava que no han patit cancel·lacions, però sí ajornaments de cara a 2021 que han afectat una quinzena de parelles i a moltes altres que l’han ajornat a finals d’any. Escrivá indicava que en el seu cas han pogut mantenir la reserva dels mateixos establiments on s’anaven a celebrar els casaments.

La gerent confirma que no tenen pendent la celebració de cap casament durant la fase 2 i estan a l’expectativa de les mesures que aplicarà el govern per gestionar amb la parella la viabilitat d’aplicació de la nova realitat.

També ha confirmat que aquesta fase 2 implica una modificació en l’ideari de casament ja sigui pel distanciament social com pel material a utilitzar i, per tant, molt probablement suposarà un increment del cost de la celebració.

Casament organitzat per Miriam Escrivá | Fotografia cedida a Ràdio Capital per Miriam Escrivá

Tot i això la gerent opina que aquesta situació encara els fa més necessaris per als nuvis a readaptar el casament a aquestes noves circumstàncies i no els ha suposat una pèrdua dels clients d’enguany. Escrivá reafirma que ha sorgit la necessitat d’una associació per reivindicar-se i fer pressió perquè ha estat un dels sectors més abandonats durant la crisi del coronavirus.

Aquesta reivindicació també la fa Rubén Campoy el responsable de SONA, empresa especialista en el sector tècnic i audiovisual per a esdeveniments que lamenta que estiguin tan desemparats i no se’ls tingui en compte.

Campoy explica que en el retorn de celebracions de la fase 2 és incerta les aplicacions de les mesures de seguretat; no tenen clar si es podran fer balls o com s’hauran de fer i això fa que el seu servei pengi d’un fil.

El gerent lamenta la situació viscuda inesperadament donat que el 2020 es plantejava com un bon any amb un alt volum de feina, però en canvi des de la cancel·lació del MOBILE WORLD CONGRESS aquest sector ha estat el que ha anat patint més les conseqüències sense facturar res. Pel que fa als casaments també han vist cancel·lats més de 25. De moment durant aquesta fase 2, SONA només tindrà un servei de casament.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Benvolgut mestre

Serveixi aquest missatge per agrair-te que hagis ajudat a que la represa de les classes no hagi estat tan caòtica com molts pronosticaven.

El temps de tardor truca a la porta el darrer dia de l’estiu astronòmic

Estat del cel entre mig i força ennuvolat durant el darrer dia de l'estiu astronòmic. Al migdia, i sobretot la propera nit i matinada, són possibles ruixats localment acompanyats de tempesta. A mitjà termini entre divendres i dissabte la temperatura baixarà notablement.

Suspesa la Festa de la Cervesa de Platja d’Aro 2020 per evitar aglomeracions i garantir la seguretat davant la COVID-19

Com ha passat amb activitats de gran format durant l’estiu, també de cara a la tardor l’Ajuntament, com a organitzador, prioritza la seguretat de...

Ona Jove – 20 setembre 2020

Torna Ona Jove, el programa més random de Capital amb la Marina de la Cruz i en Marc Casellas.

Altres notícies