9.3 C
Pals
Dimarts, 31 gener 2023
- Publicitat -

2 de març, entrega de cargols km0 2020 a l’Empordà

Aquest any ens ha tocat fer d’amfitrions  als cuiners km0 empordanesos. I l’Ajuntament que ha acollit la proposta amb moltes ganes ha sigut el de San Feliu de Guíxols.
Anualment per aquestes dates, la comunitat de cuineres i cuiners km0 catalans fem l’entrega de cargols km0 en una zona de Catalunya diferent. El 2020 ho hem organitzat els cuiners km0 de la nostra zona: Baix i Alt Empordà, Catalunya Nord i Menorca.
Aquest acte cada any el fem més gros i més potent. Enguany en som una seixantena de restaurants que rebran plaques, dels quals 11 són nous  i 10 menjadors escolars dels que 2 són nous. I uns quants productors que també se’ls dona la placa de productor compromès.
La diada comença amb una sortida amb vaixell per veure una demostració de pesca artesana, seguit d’un Mercat de la terra amb més de 50 productors empordanesos i alguns d’altres contrades de Catalunya.
Els productors oferiran tapes per a fer l’aperitiu i llavors hi haurà un dinar fet pels cuiners de la zona amb productes de productors empordanesos.
L’entrega de cargols és després del dinar que la fera la Teresa Jordà de Ripoll, Consellera d’agricultura, ramaderia i pesca.

Una novetat d’aquesta edició és que aquest any s’entrega un distintiu amb valor afegit que és el CARGOL + NÈT als restaurants que han demostrat un compromís en matèria de sostenibilitat quan a energies renovables, reducció de residus, ús de productes biodegradables i millora en la  gestió de l’aigua.

Des de la radio Capital faig una crida pel proper dilluns, als empordanesos que vulgueu viure aquest projecte de sostenibilitat a restauració. Això es fa al Guíxols Arena de Sant Feliu de Guíxols a partir de les 11 fins les 5 de la tarda i està obert a tothom sobretot aquells establiments de restauració que es volen anar introduint cap una cuina i gestió més sostenible per viure d’a prop el moviment de restaurants km0 i deixar-se apadrinar per algú proper.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios