24.6 C
Pals
Dijous, 26 maig 2022
- Publicitat -

Comença la restauració de 2 escultures de l’artista palamosí, Enric Pagès

Aquestes obres han sofert diversos actes vandàlics al llarg dels darrers vint anys

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Àrea de Patrimoni de l’Ajuntament de Palamós ha iniciat el procés de restauració de les dues escultures de l’artista palamosí Enric Pagès López (1908-1981), situades als Jardins de l’1 d’octubre, del passeig del Mar.

Els operaris de la Brigada Municipal, amb la supervisió de tècnics de l’Àrea de Patrimoni, han dut a terme les tasques que han permès retirar aquests monuments dels parterres on es trobaven ubicats. Ara seran traslladats als tallers de l’empresa especialitzada en restauració, on es faran les feines de reparació, millora i embelliment de les dues figures.

Les dues escultures, “Homenatge a la dona” i “Homenatge a la mare”, que varen ser cedides pel seu autor a la Vila de Palamós. Des de l’any 1953 es troben ubicades en dos dels parterres enjardinats que envolten la zona del brollador. Ambdues estàtues ja varen ser sotmeses a una primera restauració l’any 1998, però al llarg dels darrers vint anys han sofert diversos actes vandàlics, que han suposat desperfectes.

La intervenció permetrà la reconstrucció, entre altres, de la mà dreta de la imatge que representa la mare amb el nen, ara amputada; i els dits de la mà esquerra de l’altra figura, que varen ser tallats. A banda les estàtues presenten pèrdues de suport a la base i un aspecte degradat, per la qual cosa s’ha determinat aquesta restauració integral.

Un cop enllestides aquestes tasques de restauració de les dues peces escultòriques, aquestes es tornaran a situar de nou en els seus emplaçaments dels parterres dels Jardins de l’1 d’octubre.

Les dues escultures

L’escultura “Homenatge a la dona”, es relaciona amb una representació que l’artista va fer de la reina Elisenda de Montcada, consort de Catalunya i Aragó des de 1322 i que va ser la quarta esposa del rei Jaume II. La llegenda literària situa escenes de la seva vida entre Palamós i Calonge, com la que la relaciona amb el castell de Vila-romà, situat a la vall de Bell-lloc.

La segona obra, “Homenatge a la mare”, recorda, segons fonts orals de la família de l’autor, la mare i el seu fill que es van ofegar prop del passeig del Mar a les terribles inundacions que va patir Palamós l’any 1908, quan cercaven un segon fill, que s’havia perdut.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Badosa supera una complicada rival i ja és a tercera ronda de Roland Garros

L'eslovena Juvan ha oposat una gran resistència davant de la begurenca, a la qual ha obligat a treure el seu millor tennis per derrotar-la en tres disputats sets
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -