14.3 C
Pals
Dimarts, 23 abril 2024
- Publicitat -

La neteja i recollida de residus de Castell-Platja d’Aro valdrà més de 59,6 milions d’euros

Es retiraran alguns contenidors de l'avinguda comercial fins al passeig marítim durant el dia i posar-los de vuit del vespre a sis del matí.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro invertirà més de 59,6 milions d’euros en el nou contracte de recollida de residus i neteja, que tindrà una durada de 10 anys. Així ho ha avançat el Diari de Girona i s’ha discutit al ple d’avui. Aquest contracte preveu canvis, com retirar alguns contenidors de l’avinguda comercial fins al passeig marítim durant el dia i posar-los de vuit del vespre a sis del matí.

D’altra banda, es recolliran les escombraries de restauració i comerç dues vegades, una al matí i una a la tarda, de manera que no se saturin els contenidors domèstics amb residus del sector comercial.

L’empresa que més puntuació ha obtingut i que per tant prestarà el servei serà GBI Servei, que ja el presta des del 2008. Tot i així, aquest contracte està previst que entri en vigor l’1 de gener, i incorporaran nous treballadors per recollir residus i renovaran tota la maquinària i els contenidors que estiguin envellits, a més a més de comptar amb contenidors per a totes les fraccions de reciclatge. Segons ha explicat l’alcalde, Maurici Jiménez, s’utilitzaran vehicles elèctrics menys sorollosos. A més, s’instal·laran minideixalleries on llençar piles, bombetes, o cartutxos d’impressora.

El reciclatge també és un dels objectius d’aquest nou contracte, i es vol augmentar l’índex del 25% al 28%. L’Ajuntament a més ha contractat una empresa externa per un cost de 30.000 euros anuals, que realitzarà auditories de manera periòdica i controlarà que la concessionària incrementi l’índex de reciclatge fins, com a mínim, complir el 55% que marca la normativa europea per a l’any 2025, i en aquest cas se li donarà un benefici econòmic de 199.831,35 euros anuals.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Mor l’exregidor de l’Ajuntament de Palafrugell, Joaquim Vencells

La família celebrarà la vetlla aquesta tarda a partir de les 17 h i al llarg del matí de demà.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -