10.6 C
Pals
Dijous, 25 febrer 2021

El Baix Empordà incorpora una impressora 3D en l’àmbit sanitari

Els pacients compten amb peces adaptades en les rehabilitacions

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

Comença la vacunació contra la COVID-19 en punts emblemàtics del Baix Empordà

Aquest dimarts s’inicia el procés de vacunació a les persones amb gran dependència i la setmana vinent amb majors de 80 anys. Es vacunarà al Teatre Mundial o a Can Quintana

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

Alumnes que lluiten contra el canvi climàtic des de les aules

Els alumnes de 1r d'ESO de l'escola Prats de la Carrera de Palafrugell estan desenvolupant un projecte que té de lema 'El mar comença aquí'. Volen conscienciar la població sobre la importància de cuidar el medi ambient i no llençar brossa pel vàter o pels embornals.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà ha integrat una impressora 3D a diferents serveis dins de l’àmbit de la salut. Un grup de treball creat per experts de diferents àrees treballa per integrar aquestes impressions per millorar l’atenció dels pacients. Per una banda, el Servei de Diagnòstic de la Imatge està aprenent a extreure totes les imatges que captura el tomògraf per reproduir-les a escala real amb 3D. Amb això, els cirurgians poden preparar la intervenció o estudiar com fer els talls. En l’àmbit de rehabilitació els professionals imprimeixen productes adaptats a cada pacient. De moment s’han fet petites ortesis pels dits i algunes peces de suport per a la vida diària.
Per altra banda, el Departament d’Enginyeria i Manteniment aprofiten per imprimir algunes peces que els costa de trobar o que ja no estan al mercat. Poder-los imprimir permet donar un millor servei. De moment ja s’han imprès cinc fundes per protegir el tub de la fibra d’endoscòpia.

De tota manera, l’equip interdisciplinar que treballa amb aquesta impressora en 3D ja està pensant en altres aplicacions en l’àmbit de la salut que podria tenir aquesta nova eina. Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà van comprar la impressora el passat mes de juliol.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Pla de xoc d’ajudes a Palafrugell per pal·liar la crisi de la COVID-19

Serà una reducció d’impostos i taxes, l ajudes directes i ajudes a les persones més vulnerables

Altres notícies