13.4 C
Pals
Dijous, 18 abril 2024
- Publicitat -

Tornen els Jocs Emporion amb un nou format de competicions repartides per tot el territori gironí

El diputat d’Esports, Jordi Masquef, destacava en la roda de premsa de presentació, que el retorn d’aquest esdeveniment contribuirà a fer un pas més cap a la normalitat. Des de la Diputació de Girona ho afronten amb ganes de reforçar els valors, el civisme i la cultura de l'esforç per part dels esportistes, tècnics, famílies o directius.

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’edició del 2021 dels Jocs Emporion durarà una setmana i es repartirà per totes les comarques gironines. Les activitats tindran lloc del 31 de maig al 6 de juny en més d’una vintena de localitats de la demarcació de Girona. Després d’un parèntesi d’un any, obligat per la situació d’emergència sanitària, l’esdeveniment reprèn el fil amb una edició que presenta un nou format per adaptar-se a les mesures de seguretat requerides davant de la COVID-19. Passarà de disputar-se durant tres dies (un cap de setmana) a tota una setmana sencera (del 31 de maig al 6 de juny) i l’activitat no es concentrarà en una sola comarca, sinó que es repartirà per tot el territori. Els detalls s’han explicat aquest matí en una roda de premsa a la sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona. En l’acte hi han participat el diputat d’Esports, Jordi Masquef; el representant territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya a Girona, Josep Pujols, i el vicepresident del Consell Esportiu de l’Alt Empordà, Joan Cano. En les darreres edicions celebrades (2018 i 2019), els Jocs Emporion van reunir uns cinc mil participants. La intenció és que aquesta xifra es repeteixi o fins i tot se superi enguany, però amb la diferència que les activitats estaran més repartides arreu de la demarcació de Girona, i en molts més dies. Més d’una vintena de localitats de les vuit comarques gironines (Alt i Baix Empordà, La Cerdanya, La Garrotxa, El Gironès, El Pla de l’Estany, El Ripollès i La Selva) acolliran l’edició d’enguany.
Cada consell esportiu ha programat una sèrie de propostes esportives, competitives i lúdiques: des d’esports d’equip (futbol 7, voleibol, bàsquet o futbol sala), fins a esports individuals (gimnàstica rítmica, futbol sala, atletisme o natació), passant per activitats dirigides a les famílies i a la gent gran. També s’hi han programat trobades multiesportives. El diputat d’Esports, Jordi Masquef, destacava que el retorn d’aquest esdeveniment contribuirà a fer un pas més cap a la normalitat, i que ho afronten amb ganes de reforçar els valors, el civisme i la cultura de l’esforç per part dels esportistes, tècnics, famílies o directius.

La V Gala Valors en Acció premiarà els més destacats
Uns dies més tard, la V Gala Valors en Acció que se celebrarà el 14 de juny a la Sala La Planeta de Girona, reconeixerà els equips i els esportistes que hagin destacat pel joc net i l’exemplaritat durant la pràctica esportiva. En total, s’hi repartiran setze guardons. Els Jocs Emporion estan impulsats per la Diputació de Girona i la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i compten amb la coordinació tècnica dels consells esportius de les comarques gironines, i el suport i la col·laboració dels ajuntaments dels municipis on es realitzen les activitats. Com ja li corresponia l’any passat, l’edició d’enguany la lidera el Consell Esportiu de l’Alt Empordà. El mateix Jordi Masquef també subratllava la voluntat de que aquesta sigui simplement una edició de parèntesi, i que al 2022 es pugui recuperar el format original d’aquests Jocs Emporion.

Uns Jocs que impacten en els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de la Diputació de Girona
La Diputació de Girona s’ha sumat a l’Agenda 2030, l’estratègia global de les Nacions Unides per solucionar els problemes socials, econòmics i mediambientals del planeta. En aquest sentit, s’ha compromès amb l’assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible amb l’alineament del Pla de Mandat 2020-2023 de la corporació amb els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) . Els Jocs Emporion impacten directament en tres d’aquests objectius: 3) salut i benestar; 5) igualtat de gènere, i 10) reducció de les desigualtats.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Fila Indie 3×26 – 17 abril 2024

TRACKLIST BAKAR I SUMMER WALKER – HELL N BACK OF MONSTERS AND MEN – MOUNTAIN SOUND DOTAN – LOUDER SIVILIAN – BEST BEFORE LOCAL...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -