16.1 C
Pals
Divendres, 19 abril 2024
- Publicitat -

La reactivació econòmica, l’educació i la sostenibilitat encapçalen la memòria 2020 del Consell Comarcal

L’acció de govern de l’ens aquest 2020 ha estat molt marcada pel pla integral per a la reactivació econòmica i l’acompanyament social dels més afectats per la covid

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Consell Comarcal va presentar ahir al matí la Memòria 2020, enguany, marcada pel pla integral per a la reactivació econòmica i l’acompanyament social de la comarca, a causa dels efectes negatius provocats per la crisi pandèmica de la covid-19. Aquest document recull les xifres i balanços relatius a la tasca que s’ha fet durant l’exercici de l’any 2020 en les vint àrees que formen i depenen del Consell Comarcal.

A la presentació de la Memòria 2020 hi van participar el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro; el vicepresident primer i conseller comarcal de Turisme i Promoció Econòmica; Xavier Dilmé; i la consellera comarcal d’Ensenyament, Roser Font.

Per la seva banda el president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro, va destacar tres idees principals en la seva intervenció, relacionades amb els efectes negatius de la Covid19 a la comarca, destacant els 2.102 expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que han afectat 11.374 persones.

També va parlar de les tasques al voltant de la reactivació econòmica i l’acompanyament social i la cura del medi ambient, amb projectes com Porta a Porta, l’activació de la oficina de transició energètica i l’estudi del centre logístic pretractament per la planta de residus. La reactivació econòmica a nivell comarcal també va tenir una especial menció, posant en relleu el paper de les Àrees de Promoció Econòmica dels diferents ajuntaments.

El vicepresident i conseller de promoció econòmica i turisme Xavier Dilmé, va destacar l’esforç que s’ha fet per engegar 10 programes d’ocupació adreçats a públics diferent. A més, s’han gestionat 1.360 llocs de treball i s’han inserit 259 persones al mercat laboral. “Aquestes són xifres que ens encoratgen, no són suficients, però sí que són positives” va esmentar el conseller.

Pel que fa el turisme va parlar del desplegament de la marca Empordà, just abans de l’esclat de la pandèmia. En tot aquest estiu es preveu seguir les directrius de la mateixa campanya per arribar a un turisme de proximitat conjuntament amb altres programes que s’han engegat amb el Consell Comarcal de l’Alt Empordà com pot ser la oferta “Empordà medieval”.

Roser Font, consellera d’ensenyament, va destacar també l’efecte de la pandèmia en la gestió tant del menjador com del transport escolar. Hi ha hagut un fort augment de sol·licituds de beques, i s’han donat 2120 ajuts de menjador i 120 ajuts pel transport escolar”.

Pel que fa l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Consell s’han destinat 29.255,93€ a prestacions d’urgència social en tots els àmbits, per tal de garantir el benestar social i la salut de tots els ciutadans de la comarca. L’Oficina Comarcal del Consum i l’Oficina d’Habitatge del Baix Empordà han atès prop de cinc mil consultes i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones ha atès 182 persones per aconseguir una major igualtat de gènere a la comarca.

Segons el President, Joan Manel Loureiro “la memòria recull l’esforç dels professionals del Consell Comarcal que s’han alineat amb els objectius de desenvolupament sostenible i per la garantia d’un bon servei públic a tots els habitants de la comarca i als 36 ajuntaments del Baix Empordà”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Els Bombers apaguen un incendi que ha afectat una planta baixa a Platja d’Aro

Els fets s'han produït aquesta matinada i s'han hagut d'atendre dues persones per inhalació de fum.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -