16.1 C
Pals
Dijous, 28 març 2024
- Publicitat -

Les Festes de Primavera de Palafrugell viuran un cap de setmana intens

Si bé el cap de setmana passat ja hi va haver un primer acte, de caire familiar, serà aquest proper cap de setmana quan es celebraran la majoria d'activitats i espectacles de les Festes.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’acte inaugural de l’exposició Història de les Festes de Primavera i Carroussel Costa Brava suposarà el tret de sortida a un cap de setmana intens d’activitats de les Festes de Primavera 2021. Si bé el cap de setmana passat ja hi va haver un primer acte, de caire familiar, serà aquest proper cap de setmana quan es celebraran la majoria d’activitats i espectacles de les Festes. Per a aquesta inauguració, que serà divendres dia 21, està previst que l’Ajuntament de la vila rebi el diploma d’Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional i es recuperarà La Grità, que anirà a càrrec de La Tustarrada. L’acte, que serà tancat al públic en compliment del protocol covid-19, es podrà seguir en streaming a través del web municipal www.palafrugell.cat i de les xarxes socials de Festes de Primavera. L’exposició  fa un recorregut visual pels quasi 60 anys d’història de les Festes i del Carroussel, i es podrà visitar a l’espai de La Bòbila fins el proper 12 de setembre. El mateix divendres, a les 10 del vespre la Plaça de Can Mario acollirà el concert del Festival Ítaca Cultura i Acció a l’Empordà del grup Marcel i Júlia. El grup presentarà el seu primer disc En òrbita. Aquest concert enceta la relació entre Festes de Primavera i el Festival Ítaca, que tindrà continuïtat en els propers anys i que en aquesta edició també comptarà amb l’actuació de El Petit de Cal Eril, a la Plaça de Can Mario a les 10 de la nit del dissabte dia 22 de maig. Precisament el dia 22 de maig, a partir de les 10 del matí hi haurà la gimcana d’iniciació a l’orientació que porta per nom La ruta de la Primavera Brava, a la plaça Nova. Un acte que organitza l’Associació d’Escoltes i Guies Indika Palafrugell. I un dels plats forts d’enguany serà l’espectacle L’Esperit de les Festes de Primavera. Un espectacle de teatre, música i dansa sota la direcció de Dani Rebollo i David Galceran en el qual hi participaran la totalitat de les Colles de Festes de Primavera. Aquest es podrà veure en tres sessions al Teatre Municipal, la primera el dissabte 22 de maig a 2/4 de 9 de la nit i les següents el diumenge 23 de maig a les 5 de la tarda i 8 del vespre. El punt i final a les Festes serà dilluns 24 de maig, a les 7 de la tarda al Teatre Municipal, amb el concert de sardanes cantades per la banda del Port Bo i Peix Fregit. Aquesta proposta musical ha estat organitzada per l’Àrea de Cultura i Associació Cultural i Sardanista de Palafrugell.

Com a activitats paral·leles a les Festes s’hi ha programat una exposició de disfresses titulada Botigues de Primavera i el concurs infantil Troba el logo de Festes de Primavera. Una proposta que implica als comerços locals i en el que cal escanejar el codi QR que trobareu als establiments i entrar en el sorteig d’un abonament anual dels espectacles de La Xarxa. La mateixa entitat, Oohx!gen, també organitza la Fira de Festes de Primavera els dies 22 i 23 de maig als carrers del centre dins l’horari comercial. Es pot entrar tants tiquets com despeses s’hagin fet durant aquests dies de Festes de Primavera. A nivell esportiu s’ha desenvolupat el XXIV Campionat Tennis i Pàdel Festes de Primavera al club Tennis Llafranc, i també està previst que els equipaments culturals de Palafrugell realitzin jornades de portes obertes.
Tota la informació i la programació es pot consultar als webs municipals www.palafrugell.cat i www.palafrugellcultura.cat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palafrugell celebrarà el tradicional Vot de la Vila el dilluns de Pasqua

Fotografia del far de Sant Sebastià | Ajuntament de Palafrugell El proper Dilluns de Pasqua, 1 d’abril, se celebrarà la...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -