16.5 C
Pals
Dimarts, 16 abril 2024
- Publicitat -

Calonge farà retirar passos trampa perillosos dels camins d’ús públic

Aquests passos trampa no han estat instal·lats tal i com ho requeria la llicència i són un perill per la circul·lació de persones i animals

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Tal i com informa El Punt Avui, L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni farà retirar tres passos canadencs –un sistema de trampes per evitar que els animals hi passin– dels camins públics annexos al Mas Ribot, a llevant del terme municipal. Els propietaris de la finca n’havien demanat la instal·lació, amb un projecte per tancar el perímetre. De fet, tenien llicència per posar-hi uns passos canadencs, pensats per evitar el pas de senglars.

L’Ajuntament ha obert un expedient urbanístic perquè l’actuació duta terme no coincideix amb la permesa per la llicència concedida. Per tant, es requerirà la restitució de l’actuació, de manera que es garanteixi la seguretat de pas pels vianants, vehicles, cavalls i ciclistes. Aquesta llicència la va concedir l’anterior govern, el 28 de setembre dos dies abans de la moció de censura.

Aquests passos s’havien de fer garantint el segur pas de vehicles, persones, bicicletes i cavalls. Tal com s’han executat, però, són un perill per a la circulació, segons el consistori. A la pràctica, la separació entre els elements metàl·lics és excessiva, tant perquè hi passi una cama humana com una pota de cavall, amb risc de lesions que en el cas dels cavalls n’impliquen el sacrifici. Diversos veïns de la zona han fet arribar les queixes a l’Ajuntament, que n’ha decretat la retirada i la restitució.

Amb l’aparició dels passos, s’havien instal·lat també cartells que prohibien el pas a cavall per la zona. Des de les hípiques, que en celebren la retirada, diuen que evitaven passar-hi pels voltants. Els pagesos locals reivindiquen que aquest és un traçat històric de l’antic camí que unia els castells de Vila-romà i Calonge.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

David Vallès: “L’OncoMusic Fest vol sumar-se a la lluita contra el càncer”

Aquest dilluns es va fer la presentació de la tercera edició de l’OncoMusic Fest on Di-versiones serà qui encapçali el cartell d’enguany. A més, aquest 2024 el festival destinarà els beneficis a La Casa dels Xuklis a través de l’Associació de Familiars i Amics dels Nens Oncologics de Catalunya. Per donar-nos alguns detalls més de l’edició d’enguany ens visita el membre de l’organització de l’OncoMusic Fest, David Vallès.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -