20.6 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

La 28a Fira de Circ al Carrer de la Bisbal reforça l’aposta pel circ contemporani i de proximitat

Del 14 al 16 de juliol la Bisbal acollirà més de 40 espectacles i una trentena de companyies en una vintena d’escenaris

Temps de lectura: 4 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Bisbal d’Empordà es tornarà a omplir d’espectacles i artistes del món del circ amb la XXVIII Fira del Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà. Del 14 al 16 de juliol carrers i places del municipi acolliran més de 40 espectacles d’un total de 35 companyies. A més, l’organització torna a fer una clara aposta pel circ contemporani i les propostes arriscades, sense renunciar a espectacles de caràcter més popular per a tots els públics.

L’acte de presentació s’ha fet al Passeig Marimon Asprer, un dels espais que acollirà fins a quatre escenaris. El regidor de cultura de la Bisbal, Carles Puig, ha explicat que “ha estat un plaer immens treballar colze a colze per la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal”. A més, n’ha destacat la trajectòria i el futur que espera a la fira, que atrau una gran varietat de públic al municipi. Al seu torn, l’alcalde del municipi, Enric Marquès ha volgut recordar Josep Maria Terradellas qui va tenir “un paper clau a l’hora de pensar i de posar els fonaments de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal”.

L’aposta pel circ català i el creixement d’artistes internacionals

Iolanda Delgado, presidenta de la Fira de Circ al Carrer, ha destacat que més de la meitat dels artistes i companyies que actuaran pels carrers de la Bisbal en aquesta 28a edició són catalans. La presidenta apunta que “cal mostrar que hi ha una bona salut del circ en català” i, per això, creu que és important que hi hagi aquesta quantitat d’artistes catalans en la programació.

La programació s’acaba completant amb artistes de la resta de l’estat i d’artistes que són de fora. Iolanda Delgado apunta que han crescut el nombre d’artistes provinents de fora de l’estat. Hi destaquen els grups provinents de França (Cirque Pardi, Les Objects Volants, Trampoline2000, la Cie Allez Hop o les Enfants Serioux); Itàlia (Andy Spigola amb ‘Boato); Argentina (cia. A Tope, amb un espectacle homònim) o Brasil (Pauline Zoe, amb l’espectacle ‘Esfera).

Els propers 14, 15 i 16 de juliol emblemàtics espais bisbalencs com la plaça Major, el passeig Marimon Asprer o la plaça Germans Sitjar tornaran a omplir-se, alhora que enguany cal sumar-hi dos nous emplaçaments: el carrer Ample o l’espai de darrere el Camp de Futbol Pere Plaja que, sense anar més lluny, acollirà l’espectacle inaugural amb ‘Rouge Nord’ de Cirque Pardi. La companyia francesa submergirà el públic en un fresc cinematogràfic a la frontera entre Quentin Tarantino i Wim Wenders, fent ús de tècniques circenses d’alt risc combinades amb un encantador univers mecànic.

I això serà només el tret de sortida de tres jornades bisbalenques carregades de clown, acrobàcies, malabars, aeris, roda cyr, equilibrisme, diàbolo, malabars, màstil, suspensió capil·lar o, fins i tot, pinzellades de dansa contemporània. Són algunes de les disciplines artístiques que conformen la programació d’enguany repartides en més de 40 espectacles d’una trentena de companyies que actuaran a la 28a edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal.

Cal apuntar, a més, que la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal aposta pel públic i que el festival sigui accessible a tothom. Per això, i tal com ha passat en altres edicions es faran diversos espectacles gratuïts, i d’altres seran de pagament. Això, juntament amb aforaments limitats, garantirà el confort del públic permetent que les propostes programades que ho requereixen puguin ser visualitzades en les condicions necessàries.

Alhora, tenint en compte que l’estiu es presenta d’allò més càlid, l’organització garanteix que el públic pugui visualitzar els espectacles des de punts ombrívols. Si l’espai on es programa una funció no disposa d’ombra, aquest serà degudament equipat per tal que l’espectador pugui quedar arrecerat del sol.

Dos nous espais per l’edició d’enguany

El carrer Ample i l’espai de darrere el Camp de Futbol Pere Plaja, nous espais de la programació d’enguany, se sumen a la plaça de la Pietat (Benet Mercader), la pista de l’Escola Mas Clarà, el Passeig Marimon Asprer, l’aparcament dels Jutjats, la plaça Carreras Dagas, la plaça Germans Sitjar, la plaça Major, els exteriors del Terracotta Museu, la plaça del Castell (a davant del Castell Palau i a davant de l’Ajuntament), el Parc 8 de Març o la plaça de la Sardana. Iolanda Delgado relata que aquests dos nous espais s’han incorporat amb la voluntat d’instal·lar dos nous espectacles i també de descentralitzar el festival del nucli.

El Passeig Marimon Asprer, un dels espais més confortables de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal, enguany acollirà un total de 4 escenaris, entre els quals un tindrà una carpa de grans dimensions incorporada a manera de tendal. A més l’Espai Fira també es reubica al Passeig Marimon Asprer, a l’alçada de l’aparcament. Una altra de les novetats és que el Parc 8 de Març acollirà un total de 3 escenaris. Cal tenir present que, en certa manera, s’ha fet redistribució d’alguns espais arran de les obres que es preveuen a les Escoles Velles de la Bisbal.

El retorn del Fira Bar

Després d’algunes edicions sense poder-se dur a terme, enguany torna a formar part de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal: l’anhelat Fira Bar arriba carregat d’espectacles complementaris i no menys rellevants. El Fira Bar és la programació de breus espectacles de petit format que conviu harmoniosament amb la resta de propostes.

Enguany farà un itinerari a un total de set bars amb una desena d’artistes. La proposta es presenta com un homenatge al bisbalenc Joan Bofill l’any del 10è aniversari de la seva mort. Iolanda Delgado afirma que en aquests espais s’hi trobaran clowns, equilibris, entre moltes altres disciplines del circ.

El Permi del Públic Lola Casademont

Cal destacar que un any més la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal oferirà el Premi del Públic Lola Casademont. A mode de reconeixement i homenatge de la qui va ser molt més que una figura cabdal per la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà, l’entitat va crear l’any passat un guardó que vol recordar-la. El públic podrà decidir quin espectacle mereix el guardó (una peça ceràmica de terrissa negra creada per Didi Heras) votant a través de butlletes i una urna ubicada al punt informatiu al vestíbul del Teatre Mundial, o bé escanejant diversos codis QR col·locats a cadascun dels escenaris.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Malestar a Calonge pel sistema de recollida de residus

L’any 2019, l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni va començar a implantar un nou sistema de recollida de residus,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -