22 C
Pals
Diumenge, 4 juny 2023
- Publicitat -

La Fundació Josep Pla celebra els 30 anys de la creació de la Ruta amb una sessió al maig que recupera la versió original

La sessió matinal del 27 de maig recorrerà llocs tan significatius de la vida i l’obra de l’escriptor com Palafrugell, Tamariu, Sant Sebastià, Calella i Llofriu

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Fundació Josep Pla recupera la visita guiada de la Ruta Josep Pla en la seva forma original per celebrar l’aniversari d’aquesta el 27 de maig. La ruta originària consta de deu punts relacionats amb la trajectòria i obra de l’autor d’El quadern gris. Per això, el trajecte que es durà a terme al maig englobarà diversos espais del centre de Palafrugell i les visites a Tamariu, Sant Sebastià, Calella i Llofriu, amb parada per esmorzar a l’Hotel Tamariu inclosa.

Des de fa trenta anys, la Ruta Josep Pla s’ha programat de forma ininterrompuda i ha anat evolucionant eixamplant els seus horitzons i creant nous itineraris autònoms. Per tant, s’ha consolidat com una de les activitats més representatives i reconegudes de la Fundació Josep Pla.

Actualment, la proposta original només es pot realitzar de forma autònoma a través de la carpeta de la Ruta Josep Pla. Doncs el 27 de maig, serà una ocasió única per descobrir o reviure l’essència de la Ruta creada el 1993 per la Fundació a través d’un itinerari turístic i cultural. A més, gràcies a la col·laboració de Moventis-Sarfa, el recorregut es farà amb l’autobús sense sostre Julivia, la qual cosa permetrà gaudir encara més de la fusió entre literatura, el patrimoni i el paisatge.

La Ruta Josep Pla, més viva que mai

Des de la proposta inicial, el ventall de possibilitats de la Ruta Josep Pla s’han anat ampliant i eixamplant horitzons. En primera instància, es van crear itineraris monogràfics o temàtics per espais que ja constaven a la ruta inicial: el centre de Palafrugell, Palafrugell surer, Tamariu, el far de Sant Sebastià, Calella i Llofriu. Aquestes propostes relatives a Palafrugell, es van sumar a la ruta pels jardins de Cap Roig, fruit de la col·laboració amb la Fundació La Caixa.

D’altra banda, ha incorporat recorreguts per altres punts del Baix Empordà, com Pals o Ullastret. També, ha obert a horitzons més allunyats com L’Escala, Cadaqués, Girona, Barcelona, París, i les propostes inaugurades enguany per l’illa de Mallorca: Palma i la serra de Tramuntana.

Amb aquests itineraris, la Fundació Josep Pla ha evidenciat la seva voluntat d’implantació i projecció arreu del territori, establint complicitats i aliances amb altres agents, que han permès impulsar aquestes iniciatives: MAC Ullastret, Ajuntament de Cadaqués, Alfolí de la Sal-Museu de l’Escala, Aula d’Escriptura de Girona, Museu d’Història de la Ciutat de Barcelona o Fundació Mallorca Literària.

D’aquesta manera, a través d’aquests recorreguts monogràfics, les persones participants poden aprofundir en el coneixement de la trajectòria i producció de l’escriptor, en sessions regulars que es programen entre març i novembre. Aquestes es poden trobar al web de la Fundació Josep Pla (www.fundaciojoseppla.cat/agenda), o bé es poden sol·licitar sessions concertades per a grups[email protected]

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Les comarques gironines concentren el 44% dels habitatges d’ús turístic registrats a Catalunya

Al llarg de l'última dècada, les llicències a la demarcació s'han multiplicat per quatre.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -