14 C
Diumenge, 28 abril 2024

315 atletes participen al Cros de Calonge i Sant Antoni

Esther Guerrero (New Balance Team) i Abdessamad Oukhelfen (CA Igualada) son els nous campions de Catalunya de Cros Curt

Pedro Ruiz Claveria
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts

Un total de 315 atletes van participar ahir al Campionat de Catalunya de Cros Curt a Calonge i Sant Antoni. Els títols del Campionat de Catalunya eren a nivell individual i per equips i, en concret, de les categories d’absolut masculí i femení. D’altra banda, també era una competició puntuable pel Gran Premi Català de Cros, de les categories de Sub14 a les de Sub20.

La primera prova va arrencar a les 9:30, i la matinal atlètica es va allargar fins pràcticament les dues del migdia. El circuit discorria per una pineda i un camp propers a la zona esportiva de Calonge, així com també la sortida i l’arribada, que s’efectuaven al camp de sorra que hi ha al costat de l’skate park.

Esther Guerrero i Abdessamad Oukhelfen, nous campions

Pel que fa al títol català de cros curt femení, se’l va adjudicar l’atleta internacional Esther Guerrero (New Balance Team). La banyolina va guanyar amb un temps de 13:08 en una distància de 4.050 metres. La segona posició va ser per a Douae Ouboukir (CA Sant Just), que va parar el crono en 13:22. Va completar el podi Rosalía Tárraga (Juventud Atlética Elche), completant el recorregut en 13:24.

En la categoria masculina, l’or va ser per a Abdessamad Oukhelfen, del CA Igualada, que es va imposar amb un temps de 11:14. La distància era la mateixa que en el cas de les dones, és a dir, de quatre quilòmetres i cinquanta metres. La plata va ser per a Ibrahim Chakir (11:22) i el bronze, per a Ibrahim Ezzaydouni (11:25).

Pel que fa al títol per equips, el CA Granollers va aconseguir la primera posició del Campionat en fèmines, i per darrere van quedar el Canaletes i el Lluïsos Mataró. En homes, va vèncer el CA Igualada, seguits de l’Hospitalet i La Sansi.

En la cursa d’absolut masculí, van córrer 77 atletes i, en el cas de les dones –que també incloïa a la mateixa cursa a les Sub20–, van ser 36. Hi havia premis en metàl·lic per als i les 10 primeres atletes de la categoria absoluta, així com també pels tres primers equips masculins i femenins.

A més de les modalitats que podien sumar punts pel Gran Premi Català i les modalitats que van lluitar pel títol de campions de Catalunya, hi va haver una Cursa Open (per a no federats) i de Sub8 a Sub12.

El dia anterior al Cros, es va celebrar un Simposi Internacional d’Entrenament de Resistència al Castell de Calonge, que va comptar amb la participació d’entrenadors com Nic Bideau, Patrick Sang, Jordi Toda i Tomasz Lewandowski.

L’arquitecta palafrugellenca Anna Sabrià, nominada en dues categories als Premis d’Arquitectura

Els Premis d'Arquitectura de les comarques de Girona 2024 ja tenen els seus 24 projectes finalistes. En aquesta 26a edició, se n'havien presentat 80, i ara el jurat ha anunciat les obres candidates. Entre aquestes, n'hi ha tres que són de l'arquitecta de Palafrugell, Anna Sabrià.